Nenad Radinković pretukao mladića u Laktašima

Nenad Radinković iz Laktaša, učestvovao je incidentu koji se prije par dana dogodio na području tog grada, a u kojem je jedna osoba zadobila teške povrede, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Radinković je u javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći koja se desila 2011. godine u Banjaluci, a u kojoj je poginuo Nikola Đurović. On je za ovu nesreću osuđen, ali roditelji nastradalog mladića nikada nisu prihvatili da je on vozio automobil te kobne noći. Ovo nije jedini put da je Radinković bio u sukobu sa zakonom.

Kako Srpskainfo saznaje novi incident je napravio prije par dana u Laktašima.

Prema našim saznanjima, on je sa još jednom osobom pretukao mladića u Laktašima, a zatim su obojica pobjegla.

Naš izvor je pojasnio da je ovaj slučaj policiji prijavljen iz službe Hitne pomoći Banja Luka. Oni su policiji rekli da imaju pacijenta sa teškim povredama.

– Još uvijek su u toku brojne provjere, kako bi se utvrdilo šta se tačno desilo. Policija nije pronašla Radinkovića, pa on još nije saslušan. Nakon što budu saslušani svi učesnici odrediće se i kvalifikacija krivičnog djela. Prema sadašnjim informacijama, najmanje za šta će policija teretiti Radinkovića jeste nanošenje teških tjelesnih povreda – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Kako samo ranije naveli u novembru 2012. godine Radinković je u Okružnom sudu u Banjoj Luci osuđen na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Đurović.

Prema navodima u optužnici Radinković se teretio da je vozeći “audi A4” nedozvoljenom brzinom od 116 kilometara na čas, nakon što je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario u “fijat tipo” za čijim volanom je bio Đurović.

Nesreća se dogodila 21. avgusta 2011. godine na putu Laktaši – Banja Luka u banjolučkom naselju Rakovačke bare.

“Audi” se od udara u “fijat” odbio i udario pješaka Borisa Klečinu i teško ga povrijedio, a zatim i u “škodu fabiju” u kojoj su bile dvije sestre.

U optužnici se navodi da se “audi A4” kretao iz pravca Klašnica prema Banjoj Luci, a “fijat tipo” je na upaljeno zeleno svjetlo na semaforu prelazio taj put. Đurović je od povreda zadobijenih u nesreći preminuo dva dana kasnije.

Ubrzo nakon izricanje presude Radinković je pobjegao u Francusku, gdje se krio jedno vrijeme.

Zatim je 2013. godine u Francuskoj uhapšen zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila krijumčarenjem oružja. Zbog ovog hapšenja pirpadnici SIPA su na području Banjaluke pretresli četiri Lokacije.

On je sa nekoliko osoba uhapšen u francuskom gradu Gones, nakon što su automobilom u Francusku prokrijumčarili oružje. Istražioci su u skrivenim pretincima vozila tada pronašli 11 „kalašnjikova“, 17 pištolja, tri „Škoripiona“, osam automatskih pištolja, 20 okvira sa municijom i pet prigušivača.

Sumnjalo se da se radilo o oružju koje je preostalo iz prethodnog rata, a koristili su ga za naoružavanje kriminalnih grupa u Francuskoj. Zbog ovog slučaja, on je navodno osuđen na osam godina zatvora.

Pošto se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću, pravosudne institucije za njim su raspisale međunarodnu potjernicu.

On je zatim sredinom juna 2018. godine uhapšen u Briselu, po Interpolovoj poternici.

Krajem oktorbra on je izručen u BiH.

srpskainfo.com

Tagovi: