Narodni pokret "Banjaluka zove" objavio spisak kandidata za odbornike

Nakon konačne verifikacije od strane Centralne izborne komisije, Narodni pokret “Banjaluka zove” objavio je listu svojih kandidata za odbornike u Skupštini grada.

Prva tri mjesta na listi zauzimaju osnivači i članovi Predsjedništva pokreta Saša Lazić, Mirna Savić Banjac, koji su i akutelni odbornici u banjalučkom perlamentu, te Dražen Milosavljević.

Lazić je profesor fizičkog vaspitanja i sporta koji se godinam bavi humanitarnim radom. Savić-Banjac je specijalista metodike opšteg muzičkog obrazovanja, diplomirala je na Konzervatorijumu u Groningenu u Holandiji i sudski je tumač za holandski jezik. Milosavljević je doktor medicine, angažovan u brojnim građanskim inicijativama i Pravoslavnoj ambulanti.

Sljedeća tri mjesta na listi pripadaju članovima Izvršnog odbora NP „Banjaluka zove“: Diana Cvijić diplomirani ekonomista i ovlašteni interni revizor, Igor Davidović doktorand pravnih nauka i Milica Drobac- Pavićević, profesorna na Odsjeku za psihologiju.

Iako novi politički subjekt, uspjeli su, kažu, da u kratkom vremenu animiraju veliki broj nekompromitovanih pojedinaca i formiraju kvalitetnu listu.

– Ispred stručnih referenci, profesionalnih uspjeha i učešća u građanskom aktivizmu, prvi kriterijum pri formiranju liste bio je da se radi o dobrim ljudima, ne političarima, već običnim građanima koji za svoj rad neće odgovarati političkim šefovima niti stranim ambasadama, već direktno Vama, svojim komšijama, građanima Banjaluke - poručili su iz NP “Banjaluka zove”.

Tagovi: