Na proljeće nastavak rekonstrukcije centralne pješačke zone

Nastavak rekonstrukcije centralne pješačke zone, od Palate predsjednika do Narodnog pozorišta Repubike Srpske trebalo bi da počne već na proljeće, rekli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nakon što je projekat dobio zeleno svjetlo u Skupštini Grada, rebalansom budžeta za 2021. godinu predviđeno je milion KM za izvođenje treće faze uređenja centralne gradske zone, od ranije završenog popločanja pa do kraja objekata u nizu, odnosno kuće Milanovića.

Dodali su da je u pitanju površina od 1.745 kvadratnih metara, te da je koncept pješačke zone preuzet iz važećeg Regulacionog plana i dopunjen u smislu definisanja planiranih sadržaja u prostoru.

- Bitno je istaći da prostor „Parkića“ u potpunosti zadržava svoju postojeću namjenu okupljališta i šetališta, sa planiranim popločavanjem pješačkih površina, ali formiranjem novog drvoreda na način kako je to već urađeno u okviru prve i druge faze realizacije - istakli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, te dodali da su ovim projektom takođe, između ostalog, predviđeni novi stubovi rasvjete, rekonstrukcija postojećeg sekundardnog vodovoda, odvodnja sa rekonstruisane pješačke staze, kao i koncept hortikulturalnog uređenja.

Zaključili su da bi radovi trebalo da počnu već na proljeće, a predviđeni rok za izvođenje je šest mjeseci.

mondo.ba

Tagovi: