Miki Manojlović proglašen za glumca godine u Hrvatskoj

Na dodjeli nagrada "Zlatni studio", koja je u 28. janurara održana u Zagrebu, Predrag - Miki Manojlović proglašen za glumca godine, za ostvarenu ulogu u filmu "Stric", saopštili su producenti filma.

Ova medijska  nagrada dodeljuje se u pet kategorija: film, televizija, pozorište, muzika i radio. 

Stručni žiri u za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika.

Film ''Stric" je psihološki triler u kome glavne uloge igraju Predrag Miki Manojlović, Goran Gogo Bogdan, Ivana Rojčić i Roko Sikavica.

Radnja filma prividno se odigrava krajem 80-ih godina u vrijeme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji.

Porodica - otac, majka i sin - dočekuju strica iz Njemačke u "idiličnoj atmosferi".                   

Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.

Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film "Stric" se prikazuje na velikom platnu bioskopa širom Srbije, Crne Gore i BiH.

Film "Stric" nagrađen je na festivalu u Karlovim Varima, Puli, Leskovcu, Smederevu, kao i u Njemačkoj, Sjevernoj Makedoniji, Španiji, itd.

Režiju potpisuju David Kapac i Andrija Mardešić, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima ''Tilva Roš'', ''Varvari'' i ''Oaza''.

nezavisne.com

Tagovi: