Mikereviću za dlaku „izmakla“ zgrada Bobar banke u Banjaluci

Nakon više propalih pokušaja prodaje i pada cijene, poslovni prostor Bobar banke u centru Banjaluke kupila je „Gea company“ za 822.800 KM, saznaje portal CAPITAL.

Riječ je o nekretninama koje čine jedinstvenu građevinsku i poslovnu cjelinu ukupne površine 439,45 metara kvadratnih i nalaze se u Srpskoj ulici u Banjaluci.

„Gea company“ iz Banjaluke ponudila je Bobar banci u stečaju da kupi navedeni prostor po cijeni od 822.800 KM, sa rokom plaćanja od 15 dana po zaključenju notarskog ugovora o kupoprodaji.

Međutim, tokom marta stečajna upravnica Bobar banke Dušanka Novaković zaprimila je tri ponude za kupovinu nekretina neposrednom pogodbom.

Dejan Mikerević ponudio je 721.959 KM da odmah po donošenju odluke kupi prostor u Srpskoj ulici, da bi nekoliko dana kasnije dao novu ponudu gdje je pored opcije da navedeni iznos plati odmah ponudio i opciju da plati 815.000 KM u četiri kvartalne uplate po potpisivanju ugovora.

Prema ranijim podacima koje je objavio CIN-a, porodica Dragana Mikerevića, bivšeg premijera Srpske, u Srpskoj ulici gdje je i prostor Bobar banke, ima poslovni prostor od 124 metra kvadratna u kojem je restoran. Objavili su i da u istoj zgradi stan površine 148 metara kvadratnih ima Dejan Mikerević. On je vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, dok mu je otac redovni profesor.

Pored Mikerevićeve, stigla je i ponuda preduzeća „Gea company“ koje je spremno da plati 822.800 KM za navedeni prostor odmah po zaključenju ugovora.

„Nadam se da ćemo u narednih 14 dana zaključiti ugovor. Odbor povjerilaca je donio odluku, onaj ko je dao veću ponudu je prošao, moramo po proceduri tako“, istakla je stečajna upravnica Bobar banke Dušanka Novaković.

Bobar banaka još od polovine 2019. godine pokušava da proda poslovni prostor u Banjaluci. Prvobitna cijena bila je 1,12 miliona KM, ali zainteresovanih kupaca nije bilo. Druga javna prodaja u jesen 2019. takođe je bila neuspješna, iako je cijena prostora smanjena za 10 odsto i iznosila je neznatno više od milion maraka.

Nastavljeno je smanjivanje cijene, te je organizovano ukupno sedam javnih prodaja, ali i dalje nije bilo zainteresovanih kupaca. Posljednja prodaja bila je 16. februara ove godine kada je cijena predmetnih prostora pala na 860.000 KM.

 

Tagovi: