Marko Šukalo ostaje nezavisni odbornik u Gradišci

Marko Šukalo nije podnio ostavku na mjesto odbornika u Skupštini grada Gradiška, ali se nije ni pojavio na zasjedanju gradskog parlamenta.

Predsjednik Skupštine Grada Milenko Pavlović upoznao je odbornike i javnost da ga je Šukalo obavijestio da će svoje djelovanje nastaviti kao nezavisni odbornik. I dok je opozicija tražila da se o slučaju Šukalo izjasni i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, diskusiju je priveo kraju Pavlović.

- Nema nikoga u ovoj sali ko ne osuđuje postupke Marka Šukala. Punoljetan je i odgovaraće za svoje postupke. Mi bismo trebali naći način da mu pomognemo. Da ga vratimo na pravi put - rekao je Pavlović čime je na pretposljednjem ovogodišnjem zasjedanju lokalnog parlamenta stavljena tačka na slučaj Marka Šukala koji se zbog skandaloznog ponašanja minulih dana i mjeseci našao u centru interesovanja javnosti i političkih krugova u Republici Srpskoj.

Odbornike je manje zanimao rebalans ovogodišnjeg budžeta koji je povećan po  treći put i u konačnoj verziji iznosi 37,2 miliona KM, te nacrt budžeta za narednu godinu u iznosu od  33,1 milin konvertibilnih maraka od kadrovskih rješenja na samom kraju zasjedanja.

I dok je nekolicini vršilaca dužnosti direktora javnih ustanova  okončan mandat vršilaca dužnosti i imenovani su za direktore, bez direktorske fotelje ostala je jedino doktor Vesna Gluvić Čelić. Iako je ostvarila zavidne rezultate na mjestu vršioca dužnoti direktora Doma zdravlja Gradiška, zašto je ovu ustanovu odlikovala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a lično je dobila Povelju za organizaciju zdravstvene zaštite od strane Komore doktora medicine RS, stranačka kombinatorika bila je moćnija.

U odbranu doktorice Gluvić Čelić, koja je dobila i zvanje primarijusa, stali su i odbornici opozicije Zoran Latinović i Radislav Dončić, te koleginica  Tanja Pećanac. Skupštinska većina bila je neumoljiva, pa je dr Vesna Gluvić Čelić razriješena sa 22 glasa, uz šest glasova protiv i jednog suzdržanog odbornika.

Novi direktor gradiškog Doma zdravlja je Siniša Adžić, magistar ekonomije i aktuelni potpredsjednik Skupštine grada Gradiška, inače kadar stranke Ujedinjena Srpska.

B. Grgić

 

Tagovi: