Marjanović ostaje u pritvoru, žalbe odbijene

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rješenje Višeg suda kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor, nakon što je prvostepenom presudom 15. jula osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog svirepog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović.

Naime, Apelacioni su je odbio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio prvostepeno rješenje kojim mi je pritvor određen zbog visine izrečene zatvorske kazne.

Portparol Apelacionig suda u Beogradu Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da su kao neosnovani odbijeni navodi žalbi kojima se osporava pravilnost i zakonitost prvostepenog rješenja, kao i razlozi za određivanje pritvora uz navođenje da okrivljeni svojim postupanjem nije doveo do uznemirenja javnosti, a koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog krivičnog postupka, kao i da je bilo uslova da se u konkretnom slučaju mjera pritvora zamijeni mjerom jemstva ili mjerom zabrane napuštanja stana uz elekronski nadzor.

Žalbama se ne dovodi u pitanje pravilnost i zakonitost prvostepene odluke u pogledu razloga za određivanje pritvora po zakonskom osnovu, koji se odnosi na uznemirenje javnosti imajući u vidu da je prvostepeni sud za svoju odluku dao jasne detaljne i iscrpne razloge iznoseći pravilan zaključak da su o ovom događaju izvještavala sredstva javnog informisanja putem brojnih štampanih i elektronskih medija koje je privukao i privlači veliku pažnju javnosti, a koji prevazilazi granice uobičajne radoznalosti.

Takođe, sam način izvršenja i težina posljedice krivičnog djela uzročno posljedično su vezani za uznemirenje javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog postupka, ukazala je Piljić.

Viši sud u Beogradu je 22. jula osudio Marjanovića zbog krivičnog djela Teško ubistvo na maksimalnu kaznu zatvora, jer je na svirep i podmukao način ubio suprugu Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Istog dana mu je ponovo određen i pritvor.

nezavisne.com

Tagovi: