Koliko je novca potrebno jednoj četveročlanoj porodici u Njemačkoj (VIDEO)

Jedan jutjuber s Balkana, u svom videosnimku koji je objavio na izmaku, već sada prošle godine, izračunao je troškove jedne četveročlane porodice u NJemačkoj.

Naime, on je na svom kanalu “Vultetova svaštara” izračunao sve troškove, mjesečna primanja, režije ali i dodatne troškove koje svaka porodica ima.

Ako muž i žena rade, zarađuju oko 4.500 evra mjesečno, tačnije 9.000 maraka. Uzeo sam neki prosjek, naravno, ima bračnih parova koji zarađuju i više. Ako su na višoj poziciji, u nekoj jakoj tvrtki, kao što je Boš, onda imaju i pet i po hiljada evra, odnosno preko deset hiljada maraka - naveo je ovaj jutjuber u svom videosnimku.

Dodao je i to da ima i onih koji zarađuju manje.

Dječji doplatak za dvoje djece iznosi 440 evra, skoro hiljadu maraka. Pa su prihodi prosječnog domaćinstva ukupno 4.940 evra, oko 10.000 KM - ispričao je Vule.

Za najam stana u NJemačkoj porodica od četiri člana mora izdvojiti oko 1.200 evra (2.400 KM), a troškovi režija su 250 evra (500 KM), dok će mjesečni izdatak za hranu, prema njegovom iskustvu, biti oko hiljadu evra, odnosno dvije hiljade maraka.

Objasnio je i koliko iznose troškovi osiguranja, goriva i servisa za automobil ako živite u NJemačkoj, ali i koliko jedan pušač mjesečno potroši na cigarete.

- Kutija od 20 cigareta stoji osam evra, ako ih kupujete svaki dan, mjesečno ćete potrošiti 240 evra ili 480 evra (960 KM) ako su u porodici dva pušača. Tada ste u minusu i trebate tražiti dodatni posao za taj trošak - objasnio je.

Za odlazak na putovanje za godišnji odmor treba izdvojiti oko 500 evra, što znači 1.000 maraka, svaki mjesec kako bi se dovoljno uštedjelo, a na kraju je rekao kako penzija može biti jako dobra u NJemačkoj, a može se dobro zaraditi i na prodaji stana te novcem koji je uložen u životno osiguranje – ispričao je donoseći sve aspekte života vani.

glassrpske.com