Kandidat DNS iz Banjaluke odustao od izbora: Udovičić za jasnu podršku Radojičiću

Kandidat DNS-a za odbornika u Skupštini Grada Banja Luka Boris Udovičić odustao je od kandidature i odluku javno saopštio na društvenim mrežama.

U pisanom obraćanju istakao je da ga sva dešavanja i previranja na političkoj sceni u posljednjih nekoliko dana sprečavaju da nastavi sa svojom kandidaturom.

“Odluka da se pojavim na listi DNS-a bila je motivisana željom da na ovim izborima pomognemo uspjehu cijele koalicije i Igora Radojičića kao kandidata za gradonačelnika. Pošto smo sada u izbornoj kampanji, a više, sudeći po odlukama vrha DNS-a, nije jasno s kojom politikom idemo pred birače i koga podržavamo odlučio sam da je najbolje da povučem ovakav potez”, rekao je Udovičić.

Prije nekoliko mjeseci on je sa svojim timom osmislio i pokrenuo projekat „Banjaluka za 10”, koji za cilj ima razvoj turizma u gradu od čega bi, kako ističe, korist imao svaki treći Banjalučanin.

“Duboko uvjeren da je jedan ovako velik, zahtjevan i kompleksan projekat, od javnog značaja, u potpunosti moguće implementirati i realizovati jedino kroz institucije i sistem, odlučio sam da se kandidujem za odbornika u Skupštini grada Banjaluka. Imao sam iskrenu namjeru da na drugačiji način, od standardnog, prođem kroz izborni proces, predstavim projekat i konkretna rješenja, te da nakon izbora, zajedno sa timom ljudi koji sam okupio, pristupim realizaciji projekta “Banjaluka za 10”!”, naglašava Udovičić.

Dodaje da bez obzira na njegovu odluku koja se tiče kandidature na lokalnim izborima, da je zajedno sa svojim timom i dalje izuzetno motivisan da projekat “Banjaluka za 10” zaživi i da se u budućnosti realizuje.

“Iz tih razloga, moj tim i ja se nakon okončanja izbornog procesa stavljamo na raspolaganje Banjaluci na čelu sa Gradonačelnikom, zajedno sa svim idejama i konkretnim rješenjima za potpunu realizaciju projekta čiji efekti će značajno poboljšati poziciju Banjaluke na turističkoj mapi ovog dijela Evrope i povećati prihode, a samim tim i životni standard velikog broja naših sugrađana.”, napisao je u obraćanju javnosti Boris Udovičić.