Jelena Trninić Milićević na čelu Narodnog pozorišta RS?

Portparol Narodnog pozorišta Republike Srpske Jelena Trninić Milićević najozbiljniji je kandidat za novog direktora ove ustanove, saznaje portal MojaBnjaluka.info.

Aktuelni direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković za naš portal kaže da mu mandat ističe uskoro, polovinom decembra i dodaje da konkurs za novog upravnika još nije raspisan.

- Čim konkurs još nije raspisan, jasno je da politike tu nešto rade, ali ja u to ne mogu da guram nos. Nemam nikakvih informacija o tome ko bi mogao da dođe na moje mjesto, ali sam i sam čuo da bi to mogla da bude Jelena Trninić Milićević - kazao je Novaković.

Novaković je bio direktor Narodnog pozorišta RS u dva mandata. Ističe da je sve moguće, ali je prilično siguran da se neće kandidovati za još jedan.

- Ako ostanu ovakvi uslovi, neću se prijaviti na konkurs. Radio sam ovaj posao najbolje što sam mogao i mislim da to svi vide - kazao je Novaković.

Jelena Trninić Milićević nije željela da komentariše ove navode. Tražila je da joj pitanja o njenoj mogućoj kandidaturi na konkursu pošaljemo mailom.

- Ne dajem izjave preko telefona. Ne razumijem pitanje. Konkurs još nije raspisan - kazala je Trninić Milićević koja je studirala na BLC College koji je u vlasništvu upravo Nenada Novakovića i na kojem je Novaković jedan od predavača.

G. Dakić