Ivanovićeve sove se testiraju i vakcinišu protiv korone

Sova koja siječe luk, sova koja pjeva ili čita knjigu jednom malom mišu, sova koja ide na more - samo su neki od motiva koji se nalaze na slikama slikara Perice Ivanovića.

Atelje Ivanović postoji 30 godina. Na slikama ovog slikara, osim sova, česti motivi su pijetlovi, ptice, leptiri, motivi iz prirode i konji.

Ipak, sove privlače najviše pažnje. Ivanović kaže da su sove čest motiv na njegovim platnima zato što veoma voli ove životinje.

Atelje Ivanović

Svaka slika ima priču za sebe. Kada pogledate ove slike sa sovama, vidite da svaka priča drugu priču“, rekao je Ivanović za mojabanjaluka.info.

Inspiraciju nalazi i u ljudima sa kojima se susreće. Ističe jednu malu djevojčicu Helenu koja mu svakodnevno priča nove dogovovštine koje on potom prenosi na platno.

Perica Ivanović

Ivanović ističe da se u par navrata osvnuo i na trenutnu situaciju sa koronavirusom kojeg je i sam prebolovao.

„Oslikao sam u par navrata sove sa motivima koje podsjećaju na COVID-19. Imali smo sliku sove kako se testira, kako se vakciniše. Ekipa sa odjeljenja gdje sam se liječio kroz svoje iskustvo sa ovom situacijom dala mi je nove ideje“, kaže ovaj slikar.

Ivanović navodi da su mladi ti koji se posebno „zakače“ za ovakve slike i da ih najčešće kupuju za rođendane, svadbe, završetak školovanja.  Dodaje da nekada i sami klijenti dođu sa nekom idejom ili pričom koju žele da prenesu na platno.

slike sova

Atelje Ivanović do sada je imao preko 35 samostalnih izložbi, a ubrzo bi trebao da održi i još dvije.

 

Dragana Eremija