Irena Vrančić, košarkašica i novi trener u ŽKK Orlovi: Ispunila mi se velika želja

Iako je još aktivna košarkašica, Irena Vrančić (31) polako ulazi u trenerske vode. U narednom periodu dugogodišnja bh. reprezentativka biće trener mlađih selekcija u ŽKK Orlovi, saopštio je u nedjelju aktuelni prvak BiH.

Sjajna Banjalučanka nam je otkrila da je rado prihvatila poziv banjalučkog kluba, kao i da nije završila igračku karijeru, koju će nastaviti nakon što se oporavi od teže povrede koju je zadobila u prvoj utakmici Evropskog prvenstva sa Belgijom. Njen angažman ipak je nagovještaj onoga čime se Irena želi baviti nakon završetka bogate i uspješne karijere.

"Otkad sam počela da se bavim košarkom, želja mi je bila da jednog dana budem trener. Trenutno sam van terena, oporavljam se od povrede i to će potrajati nekoliko mjeseci. Do ponovnog povratka na teren Košarkaški klub Orlovi mi je ponudio da radim sa mlađim selekcijama i pružio mi je šansu da već počnem da ulazim u trenerske vode i stičem neko iskustvo dok se jednog dana skroz ne predam tome kad završim s igračkom karijerom. Zahvalna sam im na pruženoj prilici i sigurno ću dati sve od sebe da pomognem mladima da napreduju što više i da na njih prenesem svoje iskustvo koje sam stekla tokom svoje karijere", rekla je Vrančićeva, prenose Nezavisne. 

Ono što je izvjesno jeste da će trofejna košarkašica propustiti prvi dio sezone, kao i prvi prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Nažalost, takva je situacija, ali mi je najbitnije sada da se koncentrišem na svoj oporavak i da se vratim 100 odsto spremna na teren", istakla je bh. reprezentativka.

Inače, iza banjalučke košarkašice je godina iz snova, bar kada se govori u rezultatskom smislu. Osvojila je trostruku krunu s ekipom Horizonta u Bjelorusiji, a onda je kao šlag na tortu došlo peto mjesto na Evrobasketu sa reprezentacijom BiH, što je najbolji plasman u istoriji za bh. selekciju. U karijeri je igrala za brojne klubove i osvajala trofeje. Igračku afirmaciju stekla je u Mladom Krajišniku, a u BiH je igrala još za Željezničar i RMU Banoviće. U Srbiji je nastupala za Spartak i Voždovac, a zatim je uspješnu karijeru gradila u Češkoj (Lokomotiva Karlove Vari, Strakonice), Španiji (Al Kazeres), Rumuniji (CSB Aleksandrija), Poljskoj (Lublin) i pomenutoj Bjelorusiji.

Nadamo se da će se Irena što prije oporaviti i vratiti na teren, jer definitivno još nije rekla zadnju riječ kada je teren u pitanju.