„Igre bez granica” stižu u Banjaluku po drugi put

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” održaće se u nedjelju 22.12.2019. godine u Univerzitetsko-sportskoj dvorani “Kampus” u Banjaluci od 12 do 16 časova.

Na takmičenju će učestvovatioko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta od 6 do 12 godina (razredna nastava), kao i oko 100 predškolaca iz Banjaluke.Pokrovitelj manifestacije je Ministrastvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske kao i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, te Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Osim osnovaca, djece izvrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sapoteškoćama u razvoju iz udruženja Servisni centar “Dajte nam šansu -Zvjezdice” kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

Naše Igre bez granicapočele su upravo u Banjaluci, u decembru prošle godine, te se ponovo vraćamo da usrećimo mališane u našem gradu. U ovoj godini obišli smo 8 gradova u cijeloj Bosni i Hercegovini a interesovanje djece za takmičenje  prevazišlo je naša očekivanja. Preko 7000 posjetilaca učesvovalo je u „Igrama bez granica “ u ovoj godini”, izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

Autor sportskog dijela takmičenja je Peđa Savić, profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre zaista smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću kroz ove Igre.“- naglasio je Peđa Savić.

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program.