Građani BiH najviše biraju Istanbul i planine za doček Nove godine

Doček Nove godine u evropskim metropolama uvijek je među najpopularnijim rješenjima za bh. građane.

Naime, veoma popularne destinacije su Istanbul, Budimpešta, Venecija, Beč, Pariz, ali jednako je zastupljena i proslava na planinama kako domaćim, tako i onim u regionu.

U Agenciji "Sol Azur" iz Sarajeva ističu za "Nezavisne novine" da je interes građana za novogodišnja putovanja jednak kao i prethodnih godina.

- Naša ovogodišnja ponuda odgovara zahtjevima kupaca. U ponudi imamo razne destinacije kao što su Azurna obala, Pariz, Atina, Venecija, Beč, Budimpešta, Dubai i Istanbul - navode iz ove turističke agencije.

Kako ističu, Istanbul je uvijek tražena destinacija kako u toku ljetne sezone, tako i za Novu godinu.

- Svi naši aranžmani su jednako zastupljeni. Vidimo da su ove godine građani veoma zainteresovani za Beč, Veneciju, Azurnu obalu - navode iz ove turističke agencije.

Da već vlada velika zainteresovanost građana za novogodišnja putovanja za "Nezavisne novine" potvrđuju iz Poslovnice Turističke agencije "Vuković" u Prijedoru.

- Mi smo tek počeli s puštanjem novogodišnjih ponuda, dio smo pustili, a drugi dio će biti dostupan u narednom periodu. Kao i uvijek, najveće interesovanje putnika je za Istanbul, Budimpeštu i Milano - navode iz Turističke agencije "Vuković".

Kako navode, u ponudi imaju i jednodnevne izlete za najluđu noć.

- Svake godine u našoj ponudi imamo i jednodnevne izlete koji su veoma traženi među našim klijentima, međutim putovanja sa noćenjem su lakša pa možemo reći da su više tražena nego izleti - navode iz Turističke agencije "Vuković".

Kako dodaju, uvijek interesantna i veoma tražena jeste i proslava Nove godine na nekim od mnogobrojnih planina kako kod nas, tako i u regionu.

- Novogodišnji praznici na planini su uvijek posebni te naši klijenti rado biraju Zlatibor ili neku drugu planinu u regionu", navode iz "Vukovića - dodajući da su putovanja u evropske destinacije ipak više zastupljena.

Iz Turističke agencije "Unis Tours" iz Banje Luke za "Nezavisne novine" navode da su ove godine najtraženije destinacije zemlje u okruženju.

- Veoma je popularno i traženo skijanje u vrijeme novogodišnjih praznika - navode iz ove  agencije, dodajući da je interesovanje građana isto kao i prethodnih godina.

- Interesovanje građana je na istom nivou kao prethodnih godina. Ko je planirao ići negdje za Novu godinu on će svakako ići bez obzira na sve - navode iz ove turističke agencije.

nezavisne.com