Gomila poruka, pa tajac: Ovi postupci otkrivaju šta muškarac osjeća

Šta kad on samo odgovara, a nikad ne započinje konverzaciju?

Pisanje poruka jedan je od najučestalijih oblika komunikacije današnjice. SMS-ovi su vrlo praktični jer nam olakšavaju posao, ali su isto tako štetni za vezu jer zbog njih izbegavamo "stvarne razgovore", pa nije ni čudno da ne možemo dešifrovati njegova osjećanja preko smajlića i slova na ekranu.

Javlja se samo kad želi da zadovolji svoje seksualne nagone:

Muškarac koji od tebe želi samo seks izbjegavaće duge poruke u kojima bi mogao reći nešto više o sebi. Ako te nasmije ili s tobom podijeli nešto lično, vjeruje da bi mogla da pomisliš kako brine o tvojoj sreći čak i kad niste zajedno u krevetu.

Želi instant vezu:

Tip koji se konstantno javlja tokom cijeloga dana i obavještava te o najmanjim pojedinostima koje mu se trenutno događaju, vjerovatno očajnički želi da uđe u vezu. Možda misli da će ti se više svidjeti ako svakih deset minuta vidiš njegovo ime na ekranu mobilnog.

Želi da razgovara u četiri oka:

S obzirom na to da žene vole da komuniciraju putem bilo kojeg medija, veza s frajerom koji će ti "reći nešto poslije" ili u "četiri oka" može biti vrlo frustrirajuća. Vjerovala ili ne, ima puno frajera kojim se jednostavno ne da da se dopisuju, pa će te prije nazvati ili htjeti sa tobom da se vide uživo. Moraš priznati da je komunikacija licem u lice najbolja, pogotovo kad su bitne stvari u pitanju, stoga takvog muškarca nemoj pustiti tako lako.

Gomila poruka, a nakon toga ćutnja:

Ova vrsta muškarca s vremena na vrijeme obasipaće te porukama, pa na određeno vrijeme nestati kao da je "u zemlju propao". To je zato što takvima treba samo ženska pažnja. Da, to je krajnje nezrelo i narcisoidno, ali ništa strano i čudno. Mala je vjerovatno da će te takvi muškarci pozvati na sastanak jer njima je dovoljno da u svom životu imaju osobu s kojom će flertovati kad požele i koja će na njih pomisliti s vremena na vrijeme.

"Prljave" poruke:

Šalje ti hrpu seksi poruka i više nisi sigurna da li želi vezu sa tobom ili samo seks? To što je tvoj dečko "napaljen", ne znači da sa tobom želi da bude samo kad je raspoložen za malo akcije. Obrati pažnju na ostatak razgovora - ako se ponovno pretvori u bezbrižno dopisivanje, onda mu za tebe nije svejedno, ali ako uvijek završi sa seksualnom izjavom, radi se o muškarcu kojem ti predstavljaš samo povremenu zabavu.

On samo odgovara, a nikad ne započinje:

Ovakav će te muškarac najviše zbuniti jer ne možeš da shvatiš zašto ti se nikad ne javi prvi, a kada se ti javiš njemu - izgleda kao da je jedva čekao. Radi se o tome da mu se sviđaš i sa tobom voli da provodi vrijeme, ali nije siguran da li želi vezu sa tobom. Stoga, kad mu se javiš, pomisliće "pa zašto ne"? Ali nemoj da računaš na to da će on razmišljati o tebi koliko ti razmišljaš o njemu.

Tagovi: