Gdje će im duša: Pokrali zimnicu i alat porodice poginulog borca

Otac poginulog borca, Pero Šiljak iz Prnjavora, ostao je bez dijela zimnice i alata, u takozvanoj Boračkoj zgradi, uz magistralni put, nakon što joj je u podrum provalio nepoznati lopov, ili više njih, odakle su odnijeli plijen u vrijednosti većoj od 1.500 maraka.

Ovaj nekadašnji Varešak, gdje mu je u tom dijelu Federacije BiH poharana kompletna imovina, u proteklom otadžbinskom ratu izgubio je sina i kćerku, a i sam je sa još jednim sinom bio pripadnik Vojske Republike Srpske, ističe da je šokiran i da je, sa suprugom Mirkom (75), teškom mukom na iznajmljenoj njivi pribavio zimnicu. Kako se uvjerio, međutim, lopova je najmanje eventualna glad nagnala da ga pokrade.

- Osim više vreća krompira i druge zimnice, provalnik mi je ukrao i najmanje pet litara rakije, te rostfrajni ražanj sa aparatom, brusilicu, bušilicu i drugu vrstu alata. Prethodno je presjekao držač katanca, a pričinjena mi je ukupna šteta veća od 1.500 maraka - ogorčen je Šiljak.

On je o svemu obavijestio i prnjavorsku policiju, koja je izvršila uviđaj i traga za kradljivcem.

LOPOVI NE BIRAJU ŽRTVE I PLEN

Da kradljivci ne biraju žrtve i plijen, govori i drugi slučaj provalne krađe u Prnjavoru gde je Nebojša Kljunić zavapio putem društvene mreže da mu je lopov iz podruma ukrao bicikl. On kaže da je kradljivac, donekle, bio sažaljiv, odnosno kako je doslovno naveo „kulturan“, pa je sa ukradenog bicikla skinuo i ostavio dječiju sjedalicu. Pokradeni je zatražio i pomoć uz molbu da, uz djeljenje posta na društvenoj mreži, njegovi sugrađani dobro otvore oči ne bi li na prodajnim oglasima primjetili njegovog dvotočkaša,  ili nekoga drugog negdje uočili na njegovom biciklu. Prnjavorska policija je izvršila uviđaj i ove krađe.

N. ĐURIĆ