Detalji tuče u Šipovu: Pretukli poznanika pa ga ostavili na ulici

 Dragan J. iz Šipova teško je povrijeđen u tuči više osoba, a policija je zbog ovog slučaja uhapsila šest osoba, među kojima i jednog Beograđanina, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Pomenuti je pronađen 24. juna u večernjim časovima kako leži povrijeđen ispred kuće u ulici Vidovdanska u Šipovu.

Kako saznajemo, policija je utvrdila da je na ovog Šipovljanina nakon kraće svađe nasrnulo nekoliko osoba koje su ga pretukle. On je navodno i uboden nožem, ali to nije potvrđeno.

Policija je privela Željka L., Zorana N., Srđana M. te M. A. i O. V., svi iz Šipova i S.,P. iz Beograda. Nezvanično saznajemo i da Zoran N. ne boravi u Šipovu, već u Srbiji te da je navodno u rodni grad došao na odmor.

- Dosadašnja istraga ukazuje na to da su oni to veče svi zajedno pili i da su se posvađali zbog nečega. Došlo je do sukoba i tuče tokom koje je više osoba tuklo Dragana J., a nakon što su ga pretukli, ostavili su ga da leži i pobjegli sa lica mjesta - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da motiv ovog sukoba nije još poznat.

- Utvrđuje se da li je u pitanju kafanska i pijanska tuča ili je pozadina nešto drugo - kazao je on.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad potvrđeno je da je Policijska stanica Šipovo 24. juna oko 21.10 postupala po prijavi da se ispred kuće u ulici Vidovdanska nalazi povrijeđena nepoznata osoba.

- Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su utvrdili da su navodi prijave tačni te identifikovali povrijeđeno lice i utvrdili da se radi o D. J. iz Šipova. Povrijeđenom je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja u Šipovu, nakon čega je upućen na dalje liječenje u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske - navode iz PU Mrkonjić Grad.

Dodaju da su operativnim radom policijski službenici utvrdili da su se na mjestu gdje je povrijeđen D. J. nalazili M. A., M. S., Ž. L., Z. N., O. V., svi iz Šipova i S. P. iz Beograda i oni su uhapšeni.

- Rad na utvrđivanju krivične ili prekršajne odgovornosti je u toku - dodali su iz policije ne navodeći više detalja.
Osim ove dan ranije zabilježena je i tuča u Kneževu, zbog čega je uhapšen S. M. iz Kneževa, kojem se na teret stavlja da je u ugostiteljskom objektu napao i povrijedio jednu osobu. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, S. M. se na teret stavlja krivično djelo tjelesna povreda.

- Oštećenom je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Kneževo, a tokom intervencije policiju je ometalo lice A. G., koje je takođe uhapšeno. Utvrđeno je da A. G. ima 0,97 g/kg alkohola u organizmu i protiv njega slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja - navedeno je u saopštenju policije.

UKC

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske kazali su da je pacijent za koga smo pitali, odnosno Dragan J., primljen u urgentni centar u ponedjeljak u 22.54 časa.

- Pacijent je dovezen vozilom Hitne službe Doma zdravlja Šipovo i po urađenoj dijagnostici i reanimaciji smješten je u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje - rekli su u UKC RS.

Glas Srpske

Tagovi: