Danas počinje prijava za 100 evra: Svi punoljetni građani Srbije imaju pravo na ovu pomoć

Svi punoljetni građani Srbije od danas mogu da se prijave za 100 evra pomoći preko sajta Uprave za trezor, dok će u petak, 15. juna, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Sajt na kojem građani mogu da se prijave je idp.trezor.gov.rs, dok penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju za taj novac, već će biti isplaćen po automatizmu.

– Pozivam sve građane Srbije da iskoriste jedan dio paketa ekonomske pomoći, isplatu 100 evra – rekao je Mali za RTS. On je dodao da će u petak početi da radi i kol centar i da će tada preko medija biti objavljen broj telefona na koji će građani moći da se prijave.

Mali je rekao da će u petak po automatizmu početi isplata 100 evra za penzionere i one koji primaju novčano-socijalnu pomoć, podsjetivši da oni ne moraju da se prijavljuju.

Ministar je rekao da će prijava za 100 evra trajati do 5. juna, a da će isplata se vrštiti sukcesivno, na svakih pet dana. Za tu mjeru, kako je rekao, država je predvidjela oko 60 milijardi dinara.