Čiji je sin i unuk jedan od najmlađih odbornika u Banjaluci?

Borivoj Obradović, lider DNS u Banjaluci, koji je na minulim izborima osvojio svoj prvi odbornički mandat, sin je nekadašnje potpredsjednice Socijalističke partije.

Biljana Rodić Obradović, majka ovog ambicioznog političara u usponu, bila je potpredsjednica socijalista u doba Živka Radišića. Zajedno s Radišićem je napustila ovu stranku, 2002. godine, nakon što je na čelo SP izabran Petar Đokić. Ubrzo nakon toga se povukla iz politike.

Međutim, to nije sve. Kako je Borivoj Obradović rekao u jednom ranijem intervjuu, politikom su se aktivno bavili i njegov otac i djed.

Obradović, koji je po struci građevinski inženjer, ima 29 godina i biće jedan od najmlađih odbornika u novom sazivu Skupštine grada Banjaluka. Inače, ovo će biti vjerovatno najmlađi saziv u istoriji banjalučke gradske skupštine, jer je, prema sadašnjim rezultatima, najmanje petoro odbornika mlađe od 30 godina.

Među novopečenim odbornicima omladincima su i Đuro Čubrilović i Mladen Ilić, sinovi aktuelnog predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića i dugogodišnjeg odbornika SNSD Draška Ilića. Ipak, mladi Obradović je jedini koji se može pohvaliti da predstavlja treću generaciju političara u svojoj porodici, prenosi Srpskainfo.

Borivoj Obradović se politikom bavi od studentskih dana. U martu je izabran za predsjednika Gradskog odbora DNS u Banjaluci, uz punu podršku predsjednika stranke Nenada Nešića. Međutim, kada je uoči izbora DNS istupio iz vladajuće koalicije, Obradović i njegov gradski odbor ostali su vjerni Dodikovom SNSD. Podržali su Igora Radojičića u borbi za poziciju gradonačelnika.

Od toga kojem će se bloku prikloniti Borivoj Obradović i njegov stranački kolega, novopečeni odbornik Bojan Pećanac, umnogome zavisi i da li će u Banjaluci skupštinsku većinu imati SNSD ili PDP.