Braća se posvađala oko međe, jedan pronađen mrtav, ali uviđaj otkriva nove detalje

Uzrok smrti Milorada L. (72), čije je tijelo pronađeno u bašti pokraj kuće u selu Donja Draganja kod Prokuplja 25. jula, najvjerovatnije je srčani udar, saznaju "Novosti" iz izvora bliskog istrazi.

Iako će rezultati obdukcije biti dostavljeni tužilaštvu sutra, izvor ovog lista navodi da nesrećni čovjek najvjerovatnije nije preminuo od udarca motikom, tokom sukoba sa rođenim bratom Živoradom L. (73).

Prema saznanjima Novosti, Milorad je bio srčani bolesnik i nedelju dana uoči tragedije ležao je u bolnici, a očekivao je i operaciju. Poslije nesreće u bašti, privedeni su Miloradovi brat i snaja, kojima je određen pritvor zbog sumnje da su ga usmrtili, odnosno prikrivali zločin.

"Na Miloradovom tijelu bilo je hematoma, odnosno modrica po glavi, kukovima i nogama, ali nijedna od tih povreda nije na prvi pogled izgledala smrtonosno", saznaju "Novosti".

Pored tijela pronađena je motika za okopavanje bašte kojom su, kako se vjeruje, supružnici ili jedno od njih zadali više udaraca Miloradu. Dvojica braće posvađala su se oko međe.