Bogdanović, Bjelica i porodica Divac doniraju medicinsku pomoć Srbiji

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica će, uz Fondaciju "Ana i Vlade Divac", donirati medicinsku pomoć Srbiji.

Donacija će uključiti respiratore, medicinske maske i ostalu potrebnu opremu bolnicama i medicinskim ustanovama u Srbiji.

Ova pomoć će se koristiti u borbi protiv virusa korona i protiv suzbijanja pandemije.

- Inspirisali su me ostali u NBA, kao i širom sveta, koji su pomogli onima koji su bili najpogođeniji širom sveta ovom krizom, pa mi je zbog toga bilo bitno da pomognem ljudima u Srbiji donacijom ovih sredstava koji će pomoći da se sačuvaju životi. Želim da zahvalim hrabrim medicinarima koji rade naporno svakog dana kako bi se starali o svima pogođenim virusom korona. Znam da ćemo uskoro prebroditi ovo teško vreme, zajedno, rekao je Bogdanović.

- Ponosan sam što mogu da doniram ove bitne resurse kako bih pomogao onima koji se sa prve linije bore protiv COVID-19, te podržao one kojima je potrebna ova spasonosna oprema. Tokom ovakvih trenutaka zdravlje i sigurnost si prioritetni i čast nam je da možemo da pomognemo, rekao je Bjelica.

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je nastala 2007. godine i, kako se navodi, zasnovana je na 30 godina humanitarnog rada.

- Devastirani smo užasavajućim posledicama koje je ova pandemija ostavila na svet i srcima smo uz sve pogođene ovom krizom. Kroz našu fondaciju pokušavamo da unapredimo kvalitet života i stvorimo bolju budućnost za one najizloženije. Ani i meni je čast da imamo priliku da se pridružimo našim 'kraljevima' (Sacramento kings) i pošaljemo respiratore, maske i ostale stvari kako bismo pomgli našim herojima i pacijentima u rodnoj zemlji, kako bismo se borili sa ovim zajedno, glasi saopštenje Divca.

(B92.net)

 

Tagovi: