Banju Luku za osam mjeseci posjetilo 56.000 turista

Banjaluku je za osam mjeseci ove godine posjetilo 56.000 turista, a ostvareno je gotovo 89.000 noćenja, čime su premašena sva očekivanja, saopšteno je iz banjalučke Turističke organizacije.

Iz Turističke organizacije navode da su ovi podaci rezultat intenzivnog rada organizacije na promociji turističke ponude grada na Vrbasu.

- Turistička organizacija učestvuje kao partner, organizator ili suorganizator svih događaja koji se održavaju u gradu na Vrbasu - rekla je stručni saradnik za odnose s javnošću gradske Turističke organizacije Branka Branković.

Ona je navela da je Turistička organizacija, prateći savremene trendove, promotivne aktivnosti usmjerila na digitalne medije, pojačala promociju grada, turističkih potencijala i dešavanja u gradu putem različitih kanala kominikacije, kao i sajmova, što je rezultiralo povećanjem broja dolazaka i noćenja u gradu.

- Promotivne kampanje radimo ciljano prema određenim tržištima. Pripremili smo i promotivne filmove namijenjene tržištima i avio-kompanijama sa kojima Aerodrom Banjaluka ima partnersku saradnju i u kojima se na lokalnim jezicima direktno obraćamo potencijalnim turistima iz gradova širom Evrope - ističe Brankovićeva.

mondo.ba

Tagovi: