Banjalučki taksisti ukinuli popust nakon 11 godina

Banjalučki taksisti ukinuli su prije nekoliko dana popust koji je bio „na snazi“ jedanaest godina. Popust na poziv više ne važi, a cijene vožnje su ostale iste – dvije marke start i marka i po po pređenom kilometru. 

Predsjednik „Banjalučkog taksija“ Dragan Purišić kaže za naš portal da je popust isuviše dugo postojao, da su cijene ostale iste, a da je sve ostalo poskupilo. 

„I gorivo i rezervni dijelovi – sve je to poskupilo. Uz to je i posao opao. Ljeti je bilo posla kao nikada, ali nas je korona otjerala u duboki minus. Cijene dalje neće rasti. Dva udruženja su imala 20 odsto popust na poziv, a sva ostala deset odsto“, kazao je Purišić. 

I ostali taksisti se slažu da je bilo vrijeme da se cijene koje su formirane prije više od deset godina koriguju. Postalo je, kažu mnogi, neizdrživo. Potrebno je raditi i više od deset sati dnevno da bi se „ubila“ pristojna dnevnica. 

„Ja sam parka dobijem vožnju u Đure Đakovića. Odatle vozim do Boske. Vožnja je četiri marke. Nisam uspio da 'izbijem' ni benzin koji sam potrošio u toj vožnji. Boca plina prije tri godine je bila 26, sad je 55 maraka. A naše usluge vazda iste“, priča jedan od taksista. 

G. Dakić

Tagovi: