Banjaluci trebaju parking - aparati koji vraćaju kusur

Očigledno je da najstarijem načinu plaćanja parkinga gotovinom treba modernizacija. Nakon što su zaživjeli koncepti plaćanja SMS-om, preko kartice i Google aplikacije mobilnog operatera, standardni način plaćanja novcem je ostao u zapećku. 

Kada u Banjaluci parkirate automobil na javnom parkingu, da biste obezbijedili mjesto za parkiranje, plaćate određen iznos za određen vremenski period. Ako plaćate na "starinski" način, odnosno kovanicom, neophodno je da u tom trenutku imate tačan iznos za vremenski period koji vam je potreban za parkiranje. Ukoliko ubacite više, kusur nećete dobiti. Da je tako nešto jednostavno riješiti, pokazuju nam obični kafe - aparati koje možemo vidjeti skoro u svakoj instituciji, a koji vraćaju kusur, čak i u apoenima od deset pfeninga.

Iako je slanjem SMS poruka i korišćenjem aplikacije za parkinge taj problem riješen, ipak je i dalje veliki broj vozača koji "ne barataju" tehnologijom. Jedan od takvih je i Dušan, 63-godišnji poljoprivrednik iz Lijevče polja. 

"Ma kakva aplikacija, šta vam je to? Ja sam jedva savladao i ovaj aparat, ali valjalo bi kad bi vraćao kusur. Nemam uvijek sitno marku ili pola, pa moram platiti više nego što ću ostati na parkingu", žali se Dušan.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve Gradske uprave Banja Luka poručuju da su uvijek spremni saslušati zahtjeve i prijedloge građana. Trenutno, kažu, nema inicijative kada je riječ o modelu vraćanja kusura tokom plaćanja parking mjesta.

"Naši građani sada imaju mnogo olakšica i pogodnosti da plate parking. Gradska uprava ima ugovor sa svim mobilnim operaterima, tako da u svakom trenutku putem SMS poruke mogu da plate i da produže trajanje parkinga. Nismo razmišljali o modernizaciji aparata na taj način, ali svaka ideja je dobrodošla", kaže šef Odsjeka za saobraćaj, Slavko Davidović.

Prošle godine, u budžet grada slilo se više od četiri miliona KM od parkinga. Građani su najviše plaćali putem SMS-a i preko automata, oko 80 procenata od ukupnog iznosa. Preostali dio od 20 odsto je prihod od preplatnih karata.

Bez obzira na veliki broj mjesta i načina plaćanja, građani smatraju da zaslužuju da se konstatno proširuje kvalitet usluge i ulaže u modernizaciju sistema naplate.

S.B.