Banjalučanin pokrenuo akciju prikupljanja paketića

Za nikoljdanske i novogodišnje praznike želimo obradovati što veći broj mališana i zato je ove godine postavljen cilj da se obezbijedi 1.500 paketića.

Poručio je to Duško Tadić, atletičar i humanista, koji već tradicionalno organizuje ovu akciju. Dodaje da su paketići namijenjeni djeci iz socijalno ugroženih porodica, djeci osoba s invaliditetom, te djeci s invaliditetom sa teritorije Banjaluke, ali i šire.

Kazao je da će ove godine pokušati da nadmaše postignuto u 2019 Lani je kroz ovu akciju prikupljeno 1.150 paketića.

– Sakupili smo oko 749 paketića od 1.500 planiranih – rekao je Tadić.

Podrška

Objašnjava da darove za najmlađe prikupljaju na razne načine.

– Dio smo obezbijedili kroz organizaciju trke za paketiće u sklopu Banjalučke trkačke lige, kada su nas podržale i “Pošte Srpske”, te uz pomoć dobrih ljudi i društveno odgovornih kompanija – naveo je on.

Pored donacija, dio paketića je obezbijeđen i uz pomoć prikupljanja PET ambalaže, a novac od prodaje koriste za nabavku paketića.

– Pored toga što ćemo obradovati djecu i uljepšati im praznike, želimo da skrenemo pažnju na još jedno važno pitanje, a to je da podignemo svijest naših građana o zaštiti životne sredine u gradu u kojem živimo – kazao je Tadić, navodi “SrpskaInfo“.

Poziv

Pozvao je sve koji su u mogućnosti da se priključe ovoj akciji.

– I poznato ime u automobilističkim krugovima Boris Miljević se pridružio akciji. On trenutno živi u Luksemburgu i prikupiće jedan dio paketića – najavio je on.

Naveo je da će podjela paketića početi uoči proslave Svetog Nikole.

– Paketiće ćemo podijeliti raznim udruženjima ili porodicama lično, pa da ih oni uruče mališanima. Ideja je da te paketiće dobiju roditelji, kako bi oni obradovali svoje najmlađe za praznike – kazao je Tadić.

INICIJATIVE

Tadić je javnosti poznat po brojnim inicijativama i društveno-korisnim projektima među kojima je izgradnja staze za trčanje u parku “Mladen Stojanović”, te inicijativi za besplatne udžbenike svim osnovcima.

Inicijativu za besplatne udžbenike je potpisalo 4.600 građana i lani je dobila jednoglasnu podršku u Narodnoj skupštini RS.