Banjalučanin nagrađen za doprinos regionalnom povezivanju privrednih projekata

Banjalučanin Vlado Cvijić dobitnik je Grand prix „Business samita 2020“ za najbolje na području Jugoistočne Evrope u kategoriji regionalno povezivanje  privrednih projekata.

Međunarodni žiri ga je nagradio za veliki trud uložen u povezivanje privrednika, državnih i naučnih institucija, lokalnih samouprava, nevladinih organizacija i razvojnih agencija na prostoru bivših Jugoslovenskih država kao što su Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Ovo priznanje je i kruna Cvijićevog višedecenijskog rada na projektima, te logičan slijed ranije ostvarenih visokih priznanja u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Ruskoj Federaciji, te Sjedinjem Američkim Državama gdje se školovao i radio. Cvijić je trenutno angažovan kao naučni radnik kod Međunarodnog Instituta IRIAS Ruske Federacije i uz to kao konslutant radi na povezivanju inovativnih poljoprivrednih programa zemalja SEE i SAD.

Grand prix “Business samita 2020” Cvijiću je uručen na na devetom samitu održanom od 8. do 10. oktobra 2020. godine u Vrnjačkoj Banji koji tradicionalno svake godine okuplja najbolje i najbolja dostignuća na području Jugositočne Evrope.

Cvijić je bio i šef “SMART NET Tima pobjedničke ekipe za najbolju tehnološku inovaciju RS 2019. godine koja je dodjeljena članovima Udruženja “Promo tim”,  za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj i Specijalno priznanje za najbolju trehnološku inovaciju RS i Zlatnu medalju Vlade Republike Srbije za društveno-informativnu mrežu  “Smart Net” koja povezuje Republiku Srpsku i Federaciju BiH sa Republikom Srbijom.

Među laureatima za ovu godinu  je i Grad Banjaluka.

U žiriju su bili profesora sa više međunarodnih Univerziteta, ugledni menadžeri, naučni radnici i javne ličnosti iz više država Jugoistočne Evrope.

Biznis samit održan je pod pokroviteljstvom Ministartstva spoljnih poslova Vlade Srbije i uz podršku velikog broja partnera samita, opština, privrednika, međunarodnih i domaćih organizacija.

Tagovi: