Banjalučanin glavni serviser Austrijske ski reprezentacije za žene

I “prosječnim” poznavaocima zimskih sportova znano je da su Austrijanci velesila u alpskim disciplinama, i muškoj, ali i ženskoj kategoriji.

Malo je, međutim, poznato da je glavni serviser u ženskoj reprezentaciji Austrije jedan Banjalučanin.

Zove se Đorđe Srdić, ima 26 godina, a na mjesto servisera “preporučila” ga je diploma skijaške Akademije koju je on završio u prestižnom ski centru u Kicbilu.

U tehničkoj ekipi ženske reprezentacije moj Đorđe je godinu dana, a nedavno je potpisao ugovor sa Skijaškim savezom Austrije da na ovom mjestu ostane narednih pet godina. Veoma je posvećen ovom profesionalnom izazovu, stalno je na putu i ako vam kažem da na planinama širom svijeta boravi oko 300 dana, jasno je kako intenzivno živi i radi. Kao roditelji, mama Dragica i ja, ponosni smo na sina”, kaže za Banjaluka.com Aleksandar Srdić.

djodrje srdic

Đorđe servisira sve vrste skija, a najviše marke “Atomik” – službene skije austrijskih reprezentativnih takmičarki.

Druženje se sa najpoznatijim skijašicama

Na prvoj fotografiji je Đorđe sa izvrsnom slovenačkom slalom i veleslalom skijašicom Ilkom Štuhec, a na drugoj je sa šarmantnom Slovakinjom Petrom Vlhovom, koja je nedavno postala “Snježna kraljica” na Sljemenu kod Zagreba, kada je ubjedljivo nadmašila i “jednu” Šifrinovu, vodeću skijašicu svijeta u generalnom plasmanu.

djordje srdic

Đorđe sa slovenačkom slalom i veleslalom skijašicom Ilkom Štuhec

djordje srdic

Đorđe sa Slovakinjom Petrom Vlhovom

Odgovoran i precizan posao

Posao servisera je više nego precizan i odgovoran, jer na trkama iz A kategorije odlučuju “sitnice” – hiljaditi dio sekunde.

Uz sve biti serviser jedne ski velesile, a još sa balkanskih prostora, za Dorđa se može reći da je rođen pod sretnom zvijezdom!

djordje srdic

Tagovi: