Značajna podrška radu Javne kuhinje Crvenog krsta

Grad Banjaluka je sa 382.000 KM podržao rad Javne kuhinje Gradske organizacije Crvenog krsta, u kojoj se šest dana u sedmici, pripremaju obroci za 440 građana iz socijalno najugroženijih kategorija odabranih u skladu sa kriterijumima Centra za socijalni rad.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić, koja je danas posjetila Gradsku organizaciju Crvenog krsta, istakla je značaj ove organizacije u pružanju usluge javne kuhinje, kao i u obavljanju drugih programskih aktivnosti.

"Veoma je važno da Grad Banjaluka obezbijedi uslugu javne kuhinje za najugroženije stanovnike našeg grada. Crveni krst je primjer partnera koji svojim kapacitetima može da odgovori potrebama ove kategorije građana", naglasila je Trivićeva.

Predstavnik JU „Centar za socijalni rad“ Dajana Jaglica Đukić istakla je da ova ustanova redovno revidira liste korisnika javne kuhinje na području grada, te da ne postoji niti jedno lice u potrebi koje čeka uslugu javne kuhinje.

Sekretar Gradskog Crvenog krsta Željkica Ilić, zahvalila je na komunikaciji sa resornim odjeljenjem Gradske uprave i Centrom za socijalni rad, te predložila da bi oni bili spremni da približe uslugu korisnicima putem punkta za podjelu obroka u MZ Starčevica, kako bi korisnicima bila dostupnija na navedenom području grada.

Inače, osim finansiranja Javne kuhinje Crvenog krsta Gradska uprava sufinansira i rad Javne kuhinje, koju obavlja humanitarna organizacija MDD „Merhamet“, koju je Grad ove godine podržao sa 45.000 KM i koja tokom godine priprema obroke za 165 korisnika.

Tagovi: