Vojvodić novi trener Borca: Rado sam prihvatio poziv prijatelja iz Banjaluke

On će na klupi naslijediti Igora Jankovića koji je nedavno podnio ostavku, a prema njegovim riječima, prvi cilj u ovoj sezoni jeste potvrditi opstanak u društvu najboljih.
"U četvrtak sam u Banjaluci, a u petak je zakazana konferencija za medije. Nakon što su propali razgovori sa Čelikom, imao sam jako dobru ponudu iz Srbije, a kada se nismo dogovorili oko finansija, stigao je poziv od mojih prijatelja iz Borca koji sam rado prihvatio. Ne trebamo trošiti riječi o veličini kluba kao što je Borac, a to što se oni trenutno nalaze u krizi ne znači ništa. Mi ćemo uraditi sve da ovu sezonu na pravi način privedemo kraju", rekao je Vojvodić za Klix.ba.
Borac se nakon 24 odigrana kola nalazi na osmoj poziciji na tabeli, odnosno drugoj poziciji Lige za opstanak, sa deset bodova više od Čelika koji se nalazi u zoni ispadanja.
"Opstanak još uvijek nije osiguran, liga je nepredvidiva i jedan poraz nas može gurnuti tamo gdje ne treba. Borac ima sasvim solidnu ekipu, a ni Borcu, ni Slobodi ni Čeliku nije mjesto u Ligi za opstanak s obzirom na veličinu klubova. Mi ove godine želimo ostati u društvu najboljih, a za sljedeću sezonu ćemo onda vidjeti", kazao je Vojvodić. 
On je takođe dodao da će u Borcu sigurno ostati do kraja tekuće sezone te da čelnici kluba nemaju ništa protiv da on i sljedeće sezone s klupe predvodi nekadašnjeg prvaka BiH. 
Vojvodić je u svojoj karijeri trenirao mnoge klubove, a među najpoznatijim su Drina iz Zvornika, Sloboda, GOŠK, Slavija, Travnik i Zvijezda. Posljednji angažman imao je u Slogi iz Siminog Hana.

Tagovi: