Zbog zloupotrebe i snimanja maloljetnika Stanivuković bi mogao i krivično da odgovara?

Odbornik PDP-a u Skupštini grada, snimao je ''zatvoreni'' dio škole i u tim učionicama se već godinama ne izvodi nastava, prva je reakcija iz Tehničke škole u Banjaluci, na snimke propalih učionica koje je Draško Stanivuković objavio na društvenim mrežama.

Kristina Mrđa direktorica škole kaže da su sve relevantne institucije, od ministarstva, do Uprave grada Banjaluka upoznate sa stanjem jednog krila škole i tvrdi da se intenzivno radi na pronalaženju sredstava za obnovu. Tvrdi da je u dijelu škole koje je snimio odbornik Draško Stanivuković, struja isključena godinama i da se nastava u takvim uslovima nikada nije održavala u Tehničkoj školi.

Posljednji dopis, kaže Mrđa koji su poslali nadležnom ministarstvu sadrži i mišljenje vještaka sa predloženim radovima za sanaciju tog dijela školske zgrade u kojem se nalazi deset učionica. Kaže da su u posljednje dvije godine sa krovovima i fiskulturnom salom renovirali skoro 6000 m2  školske zgrade.

Video snimak katastrofalnog stanja propalih učionica kaže Mrđa, građani su već nekoliko puta mogli da vide jer je i škola sa medijima u borbi za renoviranje i na taj način pokušavala da animira kako nadležne tako i javnost.

Upravi škole sporno je kako kažu, nedolično, a na sastanku će da utvrde da li i sa elemntima krivičnog djela, ponašanje odbornika PDP-a Draška Stanivukovića. Mrđa tvrdi da je Stanivuković u školu ušao u vrijeme velikog odmora, da je na ulazu dežurnom učeniku dao na uvid lične dokumente, ali da se nikome iz uprave nije javio da dolazi i koja je svrha njegovog dolaska u školu. Tvrdi da je neovlašteno snimao kako školu tako i maloljetne učenike različitih razreda Tehničke škole. O eventualnim prijavama i daljim koracima protiv Stanivukovića odlučiće danas na školskom kolegijumu.

(blmojgrad)

Tagovi: