Poznati lopov pao u Rekavicama

Nakon krvave tuče u lokalu u Rekavicama kod Banjaluke policija je privela dvije osobe od kojih je jedna od ranije, policiji poznata po izvršenju krivičnih dela.

„EuroBlicu“ je u Policijskoj upravi Banjaluka potvrđeno da su privedeni Radenko Kopranović (44) koji je više pute hapšen zbog različitih krivičnih djela i Ognjen M. (23) iz Banjaluke.

"Obojica su lišeni slobode, a o svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela nanošenje tjelesnih povreda", izjavila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Tokom uviđaja policija je utvrdila da je do tuče došlo nakon kraće svađe.

"Ognjen M. je zadao više udaraca Kopranoviću, a zatim se tuča nastavila ispred ugostiteljskog objekta. Nakon fizičkog obračuna obojici je ukazana ljekarska pomoć", naveo je izvor iz istrage.

Radenko Kopranović od ranije je poznat policiji po izvršenju krivičnih djela.

Hapšen je 2013. godine u akciji kodnog naziva „Pastir“ zbog krađe stoke. Kopranović je sa svojim saučesnikom u više navrata krao stoku na području banjalučke regije, odnosno Mrkonjić Grada, Kneževa, Kotor Varoši i Banjaluke, a materijalna šteta procjenjena je na oko 22.000 maraka.

Policija je tokom istrage utvrdila da su Kopranović i saučesnik iskoristili nepažnju mještana i sa pašnjaka krali sitnu i krupnu stoku, koju su zatim prodavali.

Kopranović je hapšen i u aprilu i julu prošle godine. Sudska policija RS uhapsila je Kopranovića u aprilu, jer nije platio novčanu kaznu u iznosu od 2.500 maraka koja mu je izrečena zbog pokušaja krađe na području Sanskog Mosta.

Nakon hapšenja Kopranović je platio novčanu kaznu i tako izbjegao odlazak u zatvor.

Tri mjeseca kasnije Kopranović je uhapšen u akciji banjalučke policije kodnog naziva „Luger“, a u kombiju koji je vozio pronađena su ukradena drva.

Nakon hapšenja, policija je zaplijenila kombi i ukradena drva, a osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade predat u nadležno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Istragom o fizičkom obračunu u Rekavicama kod Banjaluke rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Policija je dobila zadatak da utvrdi tačne okolnosti i pojedinačnu odgovornost učesnika, nakon čega će tužilac donijeti odluku o podizanju optužnice.

Tagovi: