Svjetski priznat hirurg operisaće i u Banjaluci

Stručnjak svjetskog glasa iz oblasti urogenitalne i rekonstruktivne hirurgije, doktor Vladimir Kojović, iz Beograda, koji se usavršavao i radio u svjetskim klinikama u Velikoj Britaniji, Italiji, SAD-u i Švedskoj, komplikovane operacije izvodiće i u UKC-u Republike Srpske.

Kojović kaže da se na ovaj način želi odužiti narodu u Srpskoj i gradu u kojem je proveo djetinjstvo.

Vladimir Kojović bio je dio operativnog tima VMA koji je prvi ugradio vještački urinarni sfinkter kod muškarca, a to je metoda koja predstavlja najsavremeniji vid liječenja nekontrolisanog mokrenja poslije hirurških zahvata na prostati. Složeni operativni zahvat izveo je na pacijentu UKC-a u Banjaluci.

"Nadam se da je ovo samo početak jedne lijepe saradnje koja će se nastaviti dugo godina na dobrobit naših pacijenata", kaže Vladimir Kojović.

Ovo je, poručuju iz uprave UKC-a, samo potvrda da je jedan od njihovih ključnih prioriteta pored izgradnje savremene zgrade i edukacija osoblja.

"Plan je da svaki mjesec dolazi na UKC gdje će operisati naše pacijente", kaže Vlado Đajić.

Ovaj ljekar svjetskog glasa u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske održao je i predavanje o savremenim trendovima u genitalnoj hirurgiji.

RTRS

 

Tagovi: