Jedan majstor za semafore na 57 raskrsnica, ekipa dolazi po potrebi

Kada se pokvari semafor u Banjaluci popravljaju ga Dobojlije. Tako je predviđeno ugovorom o održavanju banjalučkih semafora.

Grad Banjaluka godišnje za održavanje semafora izdvaja oko 110.000 maraka sa PDV-om. Posao za grad obavlja firma iz Doboja “Telefonija Vidaković”. Za svaki kvar angažuje se dobojska firma, a problem udaljenosti sjedišta preduzeća koje je dobilo posao od mjesta kvara prevaziđen je detaljima ugovora, pojašnjavaju u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

"Oni su dužni da otklone svaki kvar odmah, a najkasnije u roku od dvanaest časova", pojašnjavaju za SrpskaCafe u nadležnom gradskom odjeljenju i tvrde da je ugovorom definisano da preduzeće koje održava banjalučke semafore dužno da redovno obilazi raskrsnice i radnim i neradnim danima.

Ugovor između grada i “Telefonije Vidaković” potpisan je u oktobru ove godine na dvije godine. Vlasnik firme “Telefonija Vidaković” Radomir Vidaković za naš portal tvrdi kako mu posao u Banjaluci ne pada teško jer ga njegova firma obavlja od 1997. godine ali da uopšte nije isplativ koliko izgleda.

"U svakom trenutku moja firma ima radnika u Banjaluci i bilo koji kvar se otklanja u najbržem mogućem roku. Ekipe iz Doboja takodje dolaze isti dan ukoliko to situacija zahtijeva", tvrdi Vidaković.

On kaže da nema ništa čudno u tome što njegova firma održava semafore u najvećem gradu Srpske jer u cijeloj BiH ima svega nekoliko firmi koje rade taj posao. Oni su zaduženi za smeafore i u Bijeljini, Brčkom, Livnu, Doboju, Višegradu, Istočnom Sarajevu, ali i za jednu raskrsnicu u Sarajevu.

U Banjaluci na 57 raskrsnica postoje sistemi semafora sa ukupno 2.000 svjetlosnih elemenata.

Srpska cafe

Tagovi: