Govedarica: Srpskom da vladaju zakoni

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se danas u Banjaluci sa Nikolom Minasijem, ambasadorom Republike Italije u Bosni i Hercegovini.

Tema sastanka bila su poslednja dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica je rekao da je neophodno da institucije rade ali da je potrebno osigurati poštovanje zakona i ustava Republike Srpske.

''Niti jedan pojedinac nema pravo da zloupotrebljava funkcije koje obavlja i da ruši i negira Ustav i zakone države u kojoj živi. Republikom Srpskom treba da vladaju zakoni a ne ljudi koji ne žele da poštuju te zakone. Jer ukoliko se zakoni ne poštuju onda se stvara ambijent bezakonja, što stvara opštu pravnu nesigurnost'', istakao je Govedarica.

Govedarica i Minasi su razgovarali i o programu investicija koji Republika Italija ima u Republici Srpskoj.

''Republika Italija je druga po obimu stranih investicija u Bosni i Hercegovini. Značajan broj italijanskih privrednih preduzeća posluje u Republici Srpskoj. Očekujemo da će se ovaj trend investiranja u Republiku Srpsku nastaviti i u godinama koje dolaze“,  rekao je Govedarica.

Ambasador Republike Italije Nikola Minasi je upoznao predsjednika Srpske demokratske stranke sa aktivnostima italijanske ambasade na Univerzitetu u Banjaluci u cilju promocije aktivnosti italijanske poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Govedarica se zahvalio ambasadoru Minasiju na opredjeljenosti italijanske ambasade za nova finansijska ulaganja u Republiku Srpsku i na poboljšanje privrednog ambijenta.

(MOJABANJALUKA.INFO)

Tagovi: