Muke višečlane porodice iz Potkozarja kod Banjaluke

Suzana i Željko Savanović iz Potkozarja kod Banjaluke imaju desetoro djece i golem problem jer već šest mjeseci, pri temperaturama od 35 stepeni i više, nemaju pitke vode.

Njihovo domaćinstvo priključeno je na izvorište Sigavac, koje je predviđeno za 200 domaćinstava, a u Mjesnoj zajednici kažu da je na mrežu priključeno duplo više kuća.

Pored kuće imamo bunar, ali tu vodu koristimo samo za pranje veša, ne može se piti niti se njome možemo kupati. Već pola godine su nam suve česme i vatrogasci nam povremeno dovezu vodu. Komšija nam je posudio jedno bure od 1.000 litara, ali to nije dovoljno za nas 12, posebno kada je veoma vruće i djecu moramo kupati svaki dan – ispričala je majka Suzana.

Ovoj porodici u pomoć su pritekli iz Aktiva žena Ujedinjene Srpske i donirali im spremnik za vodu kapaciteta 1.000 litara.

– Sada imamo tri takva spremnika i, kada su puni vode, zaliha nam traje 20 dana. Nakon kiša noću poteče voda i sa slavine i ugrabimo priliku da natočimo burad – kaže Suzana i dodaje da pored njihovih kuća još nije prošao gradski vodovod, pa uskoro ne mogu očekivati ni stabilizaciju vodosnabdevanja.

(EuroBlic)

Tagovi: