Ko će na čelo Centra za socijalni rad u Banjaluci?

Dalila Bajić Rold, dosadašnji pomoćnik Vere Sladojević, sješće u fotelju direktora Centra za socijalni. Do septembra i izbora novog direktora, biće vršilac dužnosti.

Ona danas nije htjela da stane pred kameru. Poručuje da će za izjave biti spremna sljedeće sedmice, kada sve bude i crno na bijelo.

Prvi čovjek Banjaluke, Igor Radojićić kaže da je logično da u fotelju Sladojevićeve sjedne žena koja je bila njena desna ruka. Baš iz razloga što je upućena u rad Centra, odlučio je, kaže, da joj povjeri tu funkciju .

– Gospođa koja je pomoćnik i sada, ona praktično dva mjeseca i vrši dužnost, pošto je razrješena direktorika već duže vremena na bolovanju, tako da nije bilo nekog opravdanog razloga da se u ovom momentu vrši neka promjena – rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Dalila Bajić Rold kadar je DNS-a, a njeno imenovanje ne sviđa se bivšim DNS-ovcima, iz novog kluba “Sloboda”. Nije im, kažu, logično, da neko ko je bio dio rukovodstva, a centar nije pomjerio sa mrtve tačke, dobije unapređenje.

– Ne možemo reći da i pomoćnik direktora nije imao odgovornost da sve ono što se događalo u Centru za socijalni rad. Posebno ako se zna činjenica da je u zadnjih pet mjeseci Bojić-Rold rukovodila u potpunosti Centrom za socijalni rad jer je direktorica bila na bolovanju. U tom periodu ni za milimetar s nisu poboljšali odnosi u Centru za socijalni rad – kazao je Milenko Jaćimović, odbornik kluba “Sloboda” u skupštini grada Banjaluka.

Kada se završi konkurs, znaćete konačnu odluku, poručuje gradonačelnik.

Iz kluba “Sloboda” mu odgovaraju da Bajić Rold neće dobiti njihovu podršku. U PDP-u kažu da su saglasni sa gradonačelnikovim izborom, jer su u razgovoru sa zaposlenima u Centru saznali da zaposleni sa novimenovanom imaju dobru komunikaciju.

(ATV)

Tagovi: