Vanja Pejaković se oporavlja

Vanja Pejaković iz Kotor Varoša, koji je na ekskurziji u Italiji tokom skoka u plitku vodu teško povrijedio vratni pršljen, polako se oporavlja u tamošnjoj bolnici.

Njegovi roditelji stalno su s njim i iščekuju dobre vijesti. Vanja je u bolnici od kraja maja, a očekuje se da će tamo morati da provede još minimum šest mjeseci.

– Pomjera desnu ruku, pomjera malo i desnu nogu, ima napretka. Samostalno diše već sedam-osam dana, nije prikopčan više na aparate, tako da ima napretka – kazao je Vanjin otac Saša Pejaković.

Direktor banjalučke Poljoprivredne škole koju Vanja pohađa kaže da neće zaboraviti riječi ljekara.

– Doktor koji ga je prihvatio, kad ga je skinuo do pojasa i vidio onako mladog i mišićavog je rekao: “Ova mladost će pobjediti, on neće iz mojih ruku izaći dok ja ne budem završio onako kako treba to sve” – kazao je direktor banjalučke Poljoprivredne škole Edi Haneš.

Dok se oni bore u Italiji, u Vanjinom rodnom gradu i dalje se bore da prikupe pomoć za njegovo liječenje. Početkom jula aktiviran je humanitarni broj u saradnji kotorvaroškog Crvenog krsta i kompanije

“M:tel”.

– Taj broj će biti aktivan sve do 31. jula. Tražili smo presjek stanja 12. Jula i rekli su nam da je oko 21.000 maraka već bilo prikupljeno – kazao je sekretar Crvenog krsta Kotor Varoš Borislav Brborović.

Organizovane su i humanitarne sportske aktivnosti, a pomoć prikupljaju i Vanjini drugari iz škole.

– Na turnirima u malom fudbalu i u uličnom basketu skupili smo blizu 2.000 KM koje smo prosljedili na žiro račun Vanjine majke i na taj način želimo pomoći njegovo liječenje i što brže ozdravljenje – rekao je

Slobodan Petrović iz opštine Kotor Varoš.

Do kraja mjeseca svaki poziv na broj 1416 vrijedan jednu marku značiće mnogo i pomoći da se Vanja što prije oporavi i vrati kući.

(mojkotorvaros)

 

Tagovi: