Niču dva igrališta u Boriku

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisao je danas sa predstavnicima kompanija ''Malbašić'', ''Gradip'', ''Hidrokop'' i ''Aragosta'' ugovore o donaciji igrališta za djecu, kojima je predviđeno da ove kompanije ulože oko 100.000 KM za izgradnju još dva igrališta u gradu.

Zajedničkim ulaganjem ovih kompanija biće izgrađena igrališta u Knežopoljskoj i u Ulici Rade Vranješević u naselju Borik. 

Radojičić je napomenuo da Grad obezbjeđuje lokacije i dozvole, a društveno odgovorne kompanije obezbjeđuju opremanje igrališta, odnosno nabavku opreme i podlogu. 

"Danas su nam se pridružile četiri domaće, ali i regionalne kompanije, koje su prepoznale ovu akciju i odlučile da u svom gradu djeci i roditeljima doniraju igrališta i obraduju sve one koji to očekuju", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci. 

On je najavio da su u pripremi i novi ugovori za izgradnju igrališta, te pozvao sve zainteresovane društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju. 

"Lokacija za igrališta imamo kako u gradskom, tako i u prigradskom i seoskom području", naveo je Radojičić. 

Direktor "Aragoste" Veljko Jarić rekao je da je rukovodstvo ove kompanije prepoznalo značaj akcije, te ocijenio da je to odlična ideja, koja bi trebalo da animira sve kompanije da je podrže. 

"Nadam se da će igrališta koristiti djeci koja žive u njihovoj blizini, ali i drugima", rekao je Jarić. 

U okviru akcije, koju Grad Banjaluka sprovodi u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, izgrađena su igrališta u Parku "Mladen Stojanović", te u naseljima Borik i Pavlovac.

Tagovi: