''Mladi Krajišnik'' najtrofejniji klub u Banjaluci

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović razgovarala je danas u Banjaluci sa rukovodstvom i članovima Ženskog košarkaškog kluba ''Mladi Krajišnik'' i istakla da je to najtrofejniji košarkaški klub iz ovog grada.

Davidovićeva je rekla da je na sastanku bilo riječi i o pripremama za obilježavanje 55 godina postojanja Kluba, kojeg je predsjednik Republike Srpske odlikovao medaljom zasluge za narod. 

"Ovo je najtrofejniji košarkaški klub iz Banjaluke u kojem su igrale i naše učesnice Olimpijade Slađana Golić i Mirsada Bećirspahić", rekla je Davidovićeva Srni. 

Ona je istakla značaj kluba u promovisanju sporta, jer u svojim redovima okuplja veliki broj mladih, koje što više treba okrenuti sportu. 

Prema njenim riječima, "Mladi Krajišnik" je u prošloj godini od resornog ministarstva dobio 11.000 KM, a podrška će u skladu sa mogućnostima biti nastavljena i ove godine. 

Kapiten Ženskog košarkaškog kluba "Mladi Krajišnik" Milica Maksić rekla je da podrška resornog ministarstva ovom klubu puno znači, pogotovo u vrijeme kada sport na ovim prostorima ne dobija na značaju koliko bi trebalo. 

"Ove godine ćemo proslaviti 55 godina postojanja, što predstavlja značajan jubilej koji obilježavamo uprkos mnogim problemima sa kojima smo se borili", rekla je Maksićeva. 

Tagovi: