Za liječenje dječaka prikupili 550 KM

Za liječenje petogodišnjeg Eldara Jusića iz Dervente, oboljelog od cistične fibroze, prodajom slika i fotografija koju je organizovala grupa derventskih fotografa i slikara sakupljeno je 550 KM.


Novčana sredstva naknadno će uplatiti načelnik opštine Milorad Simić, Skupština opštine Derventa i predsjednik lokalne skupštine Marijan Kljajić, rečeno je na otvaranju prodajne izložbe u derventskom Centru za kulturu.

Prodajnu izložbu sinoć je otvorila organizator Ines Divnić, koja je novinarima rekla da je ponuđeno 50 fotografija i slika čiji su autori iz Dervente.

"Ono što ne uspijemo prodati odmah nastojaćemo da to učinimo narednih dana. Ovo je treća humanitarna izložba, a prihod od prodaje usmjeren je za liječenje malog Eldara iz Dervente", kaže Divnićeva.

Admir Jusić, stric petogodišnjeg Eldara, zahvalio je derventskim slikarima i fotografima, ali i svima koji su kupovinom radova pomogli nastavak liječenja.

"Za sada je dječak dobro. Nekako smo uspijevali da obezbijedimo novčana sredstva za liječenje, ali za nabavku aparata novac ne možemo sami sakupiti. On bi trebalo da krene u školu ove godine. Roditelji će odlučiti da to ipak bude naredne, kada u školu kreće i mlađi rođak, da mu bude od pomoći", rekao je Jusić.

Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom "Sunce" iz Dervente pokrenulo je akciju i pozvalo sve humane ljude da pomognu u nabavci aparata vrijednog 25.000 KM.

Akciju je podržalo i Udruženje žena iz Dervente, a novčana sredstva sakupljana su tokom osmomartovske zabave.

Dječak prima posebne inhalacije šest puta dnevno, narušen mu je imunitet i ima dijabetes tipa jedan, te prima insulin.

Zainteresovani za pomoć mogu kontaktirati dječakove roditelje na telefonski broj 065-939-238, a mogu i da uplate novac na račun u Novoj banci na ime Jusić Edin, broj računa: 555-008-81468505-64, svrha doznake: pomoć za Eldara. 

Tagovi: