U Kneževu pao snijeg (FOTO, VIDEO)

 Nakon toplog perioda i pravih proljetnih dana, danas je u pojedinim dijelovima BiH pao snijeg.

Meteorolozi su za danas najavili snježane padavine u planinskim dijelovima, ačitaoci  šalju fotografije iz pojednih mjesta gdje je danas zabijelio snijeg.

Građane Kneževa je iznenadilo zimsko vrijeme i snijeg koji pada.

Osim Kneževa, snijeg je danas zapadao i na putu iz Banjaluke prema Jajcu, u mjestu Previle pored Mrkonjić Grada.

Planinu Vlašić jutros je zakitio snježni pokrivač o čemu svjedoče video snimci na društvenim mrežama.

Iz Republičkog hidrometerološkog zavoda saopšteno je da će u toku dana kiša na planinama preći u snijeg uz brzo formiranje i porast snježnog pokrivača, a duvaće i jak vjetar pa će biti uslova za pojavu vijavica.

Popodne se očekuje i pad temperatura.

U pojedinim dijelovima Hrvatske, tačnije u planinskim krajevima danas takođe pada snijeg, javlja agencija Anadolija.

Na području Gorskog kotara jak snijeg pada na području grada Čabra, dok se u mjestu Mrkopalj topi u dodiru sa tlom. Snijeg je pao i na Sljemenu kod Zagreba, na skijalištu Platak u blizini Rijeke, te na Zavižanu na Velebitu.

Sutra kiša i snijeg

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme uz moguću kišu u nižim predjelima, dok se u višim krajevima očekuje susnježica i snijeg.

Ujutru se očekuje hladnije vrijeme uz padavine u svim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Kiša će padati na jugu i u Semberiji, u višim predjelima snijeg uz dalji porast snježnog pokrivača, a u ostalim nižim predjelima će se miješati kiša, susnježica i snijeg, dok će tokom dana padavine postepeno slabiti. 
Vjetar će biti umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 
Najniža jutarnja temperatura vazduha kreteće se od minus dva do dva stepena, na jugu do osam, a najviša dnevna od dva do sedam, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih. 

(nezavisne.com-mojabanjaluka.info)

Tagovi: