Ugašena tri mlada života

Trojica mladića, starosti od 18 do 21 godinu, izginula su u tri odvojene saobraćajne nesreće koje su se u istoj noći, odnosno od preksinoć do juče ujutru, dogodile na području Mostara, Žepča i Viteza.

Crni niz počeo je u subotu, oko 20.30, kada je u mostarskom mjestu Drežnica život izgubio Nihad Demirović (21) iz Ostrošca, kod Jablanice.

U saobraćajnoj nesreći, koja se iste večeri, nešto prije ponoći, dogodila kod Žepča, poginuo je osamnaestogodišnji Belmin Bećirović.

Već nekoliko sati kasnije, odnosno juče u 3.50, osamnaestogodišnji Josip M. poginuo je u Vitezu.

Demirović je nastradao u sudaru opel korse, kojom je upravljao, te audija A5, koji je vozio Vanja S. iz Sarajeva, a koji je povrijeđen.

U audiju su bili još žena i dvoje djece i svi su prevezeni u mostarsku bolnicu i, srećom, nisu životno ugroženi.

Po prvim rezultatima istrage, tragovi govore da je sudar bio stravičan i oba vozila su završila pored kolovoza. Vatrogasci su morali da sijeku lim korse kako bi izvukli tijelo poginulog.

Pretpostavlja se da je do nesreće došlo kada je audi pokušao da pretekne vozilo ispred sebe i direktno se sudario s korsom.

Samo nekoliko sati kasnije desila se nova tragedija: Bećirović je poginuo za volanom FIATa u naselju Radovlje, opština Žepče, a ljekari se bore za život jednog mladića, koji je u toj nesreći povrijeđen.

Po nepotvrđenim informacijama, u pitanju je Adnan Bašić, a u vozilu je bio i Matej Abramušić, koji je lakše povrijeđen.

Teško povrijeđeni Bašić hitno je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

Do te nesreće je najvjerovatnije došlo zbog neprilagođene brzine, zbog čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom te sletio s puta i udario u stablo.

Izvor blizak istrazi kazao je da o silini udara svjedoči i podatak da je FIAT gotovo potpuno uništen, a o težini nesreće govore i tragovi na drvetu u koje je udarilo vozilo.

Do nesreće u kojoj je nastradao Josip M. došlo je juče oko 3.50, u Ulici Kralja Tvrtka u Vitezu, kada su se sudarila dva automobila. On se, vozeći FIAT, sudario sa folksvagen kedijem.

Josip je stradao na licu mjesta, dok je vozač kedija prošao sa lakšim povredama.

(nezavisne.com)

Tagovi: