Crnadak: BiH nastavlja borbu protiv terorizma

BiH nastavlja angažman i u okviru Globalne koalicije protiv svih oblika terorizma i radikalizma, posebno protiv Islamske države, rekao je danas u Vašingtonu ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Crnadak, na poziv američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, učestvuje na sastanku ministara inostranih poslova zemalja članica Globalne koalicije u borbi protiv Islamske države.

Skup je organizovan s ciljem rezimiranja dosadašnjih rezultata ostvarenih zajedničkim koordinisanim aktivnostima zemalja članica Globalne koalicije, te unapređenja buduće saradnje usaglašavanjem konkretnih aktivnosti kako pojedinih zemalja članica Koalicije, tako i same Koalicije.

Ministar Crnadak informisao je učesnike konferencije da u 2016. godini nije zabilježen nijedan odlazak na strana ratišta iz BiH, te da svi nivoi vlasti u zemlji ostaju posvećeni borbi protiv radikalizma i terorizma u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Tokom konferencije Crnadak je imao kratke susrete s ministrima inostranih poslova Italije, Austrije i Avganistana.

U drugom dijelu konferencije ministar Crnadak će učestvovati na radnom ručku koji organizuje državni sekretar Tilerson.

U nastavku posjete Vašingtonu, Crnadak će imati odvojene sastanke u Savjetu za nacionalnu bezbjednost i Ministarstvu obrane SAD.

Tagovi: