Kovačević i Savić blistavi talenti

Uspješne pripreme i ozbiljan rad, u krajnje nehumanim uslovima, donijeli su fantastičan uspjeh dvojici članova Kik-boks kluba "Mai-tai" iz Lapljeg Sela kod Gračanice.

Dvojica sedamnaestogodišnjaka - Nikola Kovačević, u kategoriji 88-91 kilograma, i Miloš Savić, u kategoriji 67 kilograma, osvojili su više medalja na prestižnim takmičenjima u centralnoj Srbiji i izbornom reprezentativnom takmičenju, te postali reprezentativci Srbije.

Nikola je u kategoriji "K-1" osvojio zlato, čime je izborio reprezentativni dres koji će obući na Svjetskom prvenstvu u Insbruku, u Austriji, krajem maja, ukoliko dobije vizu i ako rukovodstvo uspije da Klub registruje u okviru Kik-boks saveza Srbije.

Slobodan Stanisavljević, osnivač i trener "Mai-tai" kluba kaže Srni da su Kovačević i Savić ponikli u Klubu, koji broji 15 polaznika.

Oni, ističe Stanisavljević, vježbaju u najnehumanijim uslovima u sali bivše mjesne zajednice Laplje Selo.

Kovačević i Savić su talenti pred kojima je blistava karijera, uvjeren je Stanisavljević, koji napominje da je njihov talenat otkrio kada je prije dvije godine na prvom treningu prepoznao predispozicije koje su potrebne za bavljenje ovom borilačkom vještinom.

On objašnjava da je uvidio da srpska omladina u centralnom dijelu Kosova sve više tone u poroke, da se njihov život sastoji od odlaska u školu, bježanja sa časova i boravka u kafićima i kladionicama.

Odlučio je da omladini ponudi izbor - "zdrav duh u zdravom tijelu", što je nakon desetak dana "kampanje" dovelo u "Mai-tai" dvadesetak dječaka i djevojčica, a među njima Kovačevića i Savića.

Stanisavljević je svjestan uslova rada i zbog sukoba sportskih saveza Srbije i samoproglašenog Kosova.

"Nemamo salu, nemamo opremu, vodu, ni struju. Radili smo na temperaturi od minus 25 stepeni Celzijusovih, bez grijanja. Niko nam nije pomogao", navodi on.

Nikola Kovačević, učenik četvrtog razreda gimnazije i, istovremeno, učenik četvrtog razreda Muzičke škole, ponosan je na roditelje i trenera, pa tek onda na svoje rezultate.

On se nada da će u dresu reprezentacije Srbije prisustvovati intoniranju srpske himne na nekom od međunarodnih takmičenja.

NJegov vršnjak Miloš Savić, učenik elektrotehničke škole, sada, umjesto tri puta nedjeljno, svakodnevno trenira, uglavnom pod vedrim nebom na terenima u rodnoj Gračanici.

Pred njima je blistava budućnost, uvjeren je trener Slobodan Stanisavljević.

Tagovi: