SAHRANJEN MIŠO RADAKOVIĆ: Zauvijek živ u srcima

U prisustvu članova porodice i velikog broja prijatelja juče je u vijećnici Banskog dvora održana komemoracija povodom smrti direktora Teniskog kluba Mladost Milana - Miše Radakovića.

Evocirajući uspomene na dugogodišnje druženje sa Radakovićem njegov prijatelj Željko Jungić kazao je da su se poznavali od srednjoškolskih dana te rekao da je njegov rani odlazak veliki gubitak za sport.

- Uvijek si bio istinoljubiv i svima si u brk znao da kažeš ono što misliš. Tokom posljednjih 15 godina napravio si turnir po kojem je Banjaluka prepoznatljiva u svijetu i nadam se da će 16. izdanje čelendžera Banjaluka nositi tvoje ime - rekao je Jungić.

Sekretar Mladosti Lana Popović godinama je sarađivala sa Radakovićem od kojeg se emotivno oprostila. Tom prilikom pročitala je pismo koje je stiglo iz ATP u kojem su izrazili veliko žaljenje zbog smrti direktora čelendžera.

- Pretužni smo. Praznina koja ostaje nikad neće biti popunjena. Ostaće nasljeđe, uspomena i riječ direktor koja je sa Vama dobila novo značenje - rekla je Popovićeva.

Ona je podsjetila na neke njegove izjave koje se već godinama prepričavaju. Jedna od njih je da niko ne prekriva kuću u vrijeme trajanja čelendžera jer će tada padati kiša, aludirajući na probleme koje su oni kao organizatori imali sa vremenskim neprilikama.

Radaković je preminuo 16. februara u Banjaluci nakon duge i teške bolesti u 61. godini. Sahranjen je juče na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija". (GLAS)

Tagovi: