DIVAN GEST: Besplatno crtaju obrve bolesnim ženama

Pomoć ljudima u nevolji moto je kojim se vode radnici banjalučkog salona “Canebo” gdje ženama koje su usljed karcinoma ili alopecije ostale bez obrva poklanjaju besplatan tretman iscrtavanja obrva.

Vlasnica salona Tijana Điko ističe da iscrtavanje obrva japanskim metodom poklanjaju sugrađankama duže od godinu, a do sada su desetak žena obradovali besplatnim tretmanom.

– Te žene su izmučene i iscrpljene i najčešće im nije ni do čega, ali uljepšavanje svakoj dami izmami osmijeh bez obzira to da li je zdrava ili ne – kaže Điko.

Dodaje da posljednjih mjeseci aktivno priča svojim mušterijama o tome.

– Vučem ljude za rukav i govorim im, ukoliko poznaju neku oboljelu ženu kojoj pomoć treba, da je upute na nas – navodi Điko koja je fotografiju o ovoj akciji postavila na “Fejsbuk” profil i viber kako bi što veći broj osoba saznao za to.

Na ideju je došla krajem 2015. godine pred novogodišnje praznike kada se po običaju pripremaju pokloni za klijentelu u vidu upaljača, olovka, kalendara…

– Tada nisam bila pri novcu da pravim reklamni materijal, pa sam se sjetila da bih mogla darovati ženama nešto što će ih usrećiti i što će im značiti – priča ova kozmetičarka.

Ona je odlučila da nastavi sa ovom akcijom i nakon praznika uvidjevši da je njena ideja naišla na pozitivan odjek.

– Daj bože da su svi zdravi i da nikom ne treba usluga koju nudim, ali ako već mogu pomoći, tu sam, jer prelijep je osjećaj biti podrška tako hrabrim ljudima – kaže Điko.

Ovaj tretman, inače, košta oko 300 KM, a oboljeli zbog troškova liječenja nisu u mogućnosti da odvoje novac za to, pa je gest kozmetičkog salona “Canebo” dvostruko veći.

(GlasSrpske)

Tagovi: