NOVA SKUPŠTINSKA VEĆINA U ŠAMCU: Škrbić na čelu SO (FOTO)

a sjednici Skupštine opštine Šamac danas je formirana nova većina koju čini po pet odbornika NDP-a i SDS-a, kao i tri odbornika Hrvatske koalicije HDZ BiH-HDZ 1990 i po jedan odbornik SP i DNS-a.

Za predsjednika Skupštine, umjesto Đure Ivanovića /Hrvatska koalicija HDZ BiH-HDZ 1990/, izabrana je Nikolina Škrbić /SDS/, za potpredsjednika Jovo Nedić /DNS/, a za zamjenika načelnika Đuro Ivanović. 

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević izrazio je zadovoljstvo što je formirana skupštinska većina od 15 odbornika i čestitao SDS-u koji je dobio mjesto predsjednika Skupštine opštine. 

"Zadnja tri mjeseca moj kabinet nije mogao da u potpunosti funkcioniše. Očekujem da na februarskoj sjedici Skupštine budu uvaženi moji prijedlozi za načelnike odjeljenja i da konačno krenemo naprijed", istakao je Milićević. 

On je naveo da su "izgubljena tri mjeseca zarad nekoliko pojedinaca". 



"Uprkos tome što smo formirali stabilnu skupštinsku većinu, dug od skoro 13 miliona maraka nije otpisan. Stvorili smo uslove da ovu opštinu pokrenemo. Želim da građanima opštine ponudimo bolju perspektivu, što je moj zadatak kao prvog čovjeka opštine", dodao je Milićević i pozvao sve odbornike da se pridruže i podrže sve ono što je bitno za opštinu Šamac. 

Škrbićeva je rekla da su formiranjem nove skupštinske većine stvoreni uslovi za bolji rad kabineta načelnika opštine i za bolju i kvalitetniju saradnju Skupštine i kabineta načelnika. 

Ona je istakla da joj je velika čast da je prva žena na čelu Skupštine opštine Šamac. 

"Ja sam i član Komisije za ravnopravnost polova. Stav komisije, naših žena u Skupštini opštine Šamac i moj lični jeste da je to dobro za razvoj opštine, da se poštuje ravnopravnost polova, zastupljenost žena na rukovodićim funkcijama opštine", naglasila je Škrbićeva.

Tagovi: