INTERVJU/OGNJEN KUZMIĆ: ''Dobro sam se uklopio u Zvezdi''

Pobjedom nad Fenerbahčeom u 17. kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde stekli su realne šanse da izbore plasman među osam najboljih ekipa Starog kontinenta, ali jedan od junaka velike pobjede nad turskom ekipom centar "crveno-bijelih" Ognjen Kuzmić u razgovoru za "Glas Srpske" spušta loptu na zemlju.

- Ima još mnogo da se igra i u ovom trenutku teško je pričati o tome koliko nam je još potrebno pobjeda. Sve ekipe su jake i treba samo da razmišljamo o sljedećoj utakmici i damo sve od sebe da pobijedimo kao što smo to radili do sada - rekao je rođeni Dobojlija.

GLAS: Da li postoji neka utakmica do kraja sezone koja je apostrofirana kao ključna?

KUZMIĆ: Ne, ne postoji. Jednostavno svaka utakmica je važna i moraćemo se maksimalno potruditi da uđemo među osam najboljih u Evropi.

GLAS: Statistički gledano, treći ste skakač Evrolige i deseti najkorisniji igrač. Kako ocjenjujete Vaš učinak do sada, jer je ovo prva sezona u kojoj igrate konstantno dobro na vrhunskom nivou?

KUZMIĆ: Zadovoljan sam svojim učinkom, mada uvijek to može biti i bolje. Razlog za to je veliki i mukotrpan rad tokom proteklih godina u kojima sam prošao kroz dosta klubova, a u Zvezdi sam se baš dobro uklopio i hvala bogu nisam imao povredu.

GLAS: Dolazak u Zvezdu pokazuje se kao pun pogodak? KUZMIĆ: Imao sam tešku sezonu u Panatinaikosu i nisam smio da pogriješim u izboru kluba. Čim se pojavila mogućnost da pojačam Zvezdu, nisam oklijevao i na sreću kockice su se poklopile.

GLAS: Odlično se snalazite u pik igri sa kolegom iz reprezentacije Stefanom Jovićem. Da li to vježbate na treningu ili je to samo leglo?

KUZMIĆ: Ništa posebno ne radimo na treninzima, sve je leglo samo od sebe. On je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, slično je radio i prethodnih sezona sa Bobijem Marjanovićem i Maikom Cirbesom, a sada smo samo nastavili.

GLAS: Vaša blokada nad Ekpeom Judom u meču protiv Fenerbahčea označila je početak velikog slavlja igrača i navijača. Da li ste očekivali da će Judo rješavati utakmicu i da će lopta ići pod koš pa ste ga čekali na blokadi?

KUZMIĆ: Sve se desilo brzo, tako da nisam razmišljao u tom trenutku ko će završavati, samo sam pokušavao odigrati najbolju odbranu. Srećom po nas, uspio sam. Poslije meča mnogi su me nazivali junakom, ali nisam ja junak, nego tim. Igrali smo zajedno kao pravi tim i to je donijelo pobjedu.

GLAS: Koliko teško je bilo voditi bitku sa Judom i Janom Veselijem pod košem, jer su oni, kao i Vi, igrali u NBA ligi?

KUZMIĆ: Sve ekipe u Evroligi imaju dobre centre, tako da koncentracija i igra uvijek mora biti na 100 odsto. Njih dvojica su odlični centri, ali smo ih dobili timskom igrom kao što smo uradili i u ostalim mečevima. Samo da ovako nastavimo do kraja sezone.

Put od 8.116 kilometara

Treći put ove sezone Crvenu zvezdu očekuje dugačak put, a sada će u sedam dana preći 8.116 kilometara. Poslije dvije utakmice u Beogradu Zvezda je krenula za Tel Aviv, gdje će sutra protiv Makabija igrati meč 18. kola Evrolige. Vazdušna razdaljina od Beograda izraelskog grada je 1.881 kilometar, a "crveno-bijeli" se potom vraćaju u Beograd, sjedaju u autobus i kreću za Laktaše (314 km). Slijedi povratak do Surčina, pa opet avionom na krajnji zapad Evrope do Vitorije (1.863 km) i susret sa Baskonijom.

Tagovi: