SNIJEG NAPRAVIO HAOS: Daelkovodi u kvaru, struje nema

Vlažan i težak snijeg sinoć i jutros je prouzrokovao kvarove na više dalekovodnih pravaca na području sjeverozapadne Srpske, zbog čega je veći dio domaćinstava na području Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice, Krupe na Uni i Oštre Luke privremeno ostao bez električne energije.

Iz "Elektrokrajine" su saopštili da je najteže bilo na području Kozarske Dubice, gdje je zbog kvarova na dva 110-kilovoltna dalekovoda kompletna opština jutros više od dva časa bila bez struje.

"U međuvremenu je uspostavljeno napajanje preko jednog 110-kilovoltnog dalekovoda, a u toku je sanacija kvarova na više srednjonaponskih dalekovoda. Zbog kvara na dalekovodnom pravcu od Dubice prema Kostajnici bez električne energije su i potrošači iz te opštine", naveli su iz "Elektrokrajine".

Na području Kozarske Dubice trenutno je bez napajanja trećina klijenata "Elektrokrajine", a u narednih nekoliko časova očekuje se saniranje većine kvarova i priključenje na mrežu više od 90 odsto korisnika.

Kada je riječ o Prijedoru, u kvaru su bila dva 110-kilovoltna dalekovoda i 12 srednjonaponskih, od kojih je šest sanirano. Na području "Elektrodistribucije" Prijedor trenutno je bez napajanja 39 trafo-područja sa oko 800 kupaca, a očekuje se da će svi preostali dalekovodni pravci do večernjih časova biti sanirani nakon čega će se intenzivirati priključenje potrošača struje na mrežu.

Na području "Elektrodistribucije" Novi Grad došlo je do kvara na više srednjonaponskih dalekovoda što je bez električne energije ostavilo 174 trafo-područja. Sanirani su kvarovi na 64 trafo-područja, te je trenutno bez električne energije trećina potrošača na području Novog Grada, zatim, kompletna opština Krupa na Uni i dio opštine Oštra Luka.

"Do večernjih časova se očekuje saniranje preostalih kvarova na srednjem naponu i priključenje na mrežu većine potrošača u sve tri navedene opštine", najavili su iz "Elektrokrajine".

Težak snijeg uzrokovao je kvarove i privremene prekide u snabdijevanju u još nekoliko opština, među kojima su Prnjavor i Gradiška, ali, kako navode u "Elektrokrajini", ne tako velikog obima kao u Potkozarju i Podgrmeču.

Tagovi: