Koljić i Redžić pune kasu Krupe

Ekipa Krupe juče je u kompletnom sastavu počela pripreme za drugi dio sezone, ali uskoro bi mogla ostati bez ponajboljih fudbalera Elvira Koljića, Ajdina Redžića i Aleksandra Vukotića za koje su stigle konkretne ponude.

Francuski Dižon "zagrizao" je za dvojac Koljić - Redžić i ponudio obeštećenje od 300.000 evra plus procenti od naredne prodaje. Pored Francuza, još se interesuju CSKA iz Sofije, kao i neki timovi iz Turske, a u Krupi još razmišljaju i vagaju ponude. Novac od prodaje ovih igrača dobro bi popunio kasu kluba i realno je očekivati da ova dvojica igrača na kraju odu. Velika vjerovatnoća je da će njihovim stopama i stub odbrane Vukotić, koji je igrama iz proljećnog dijela sezone privukao pažnju mnogih timova. Iz kluba su potvrdili da će dovođenje eventualnih pojačanja zavisiti od odlazaka igrača, a kako stvari stoje, postojaće potreba za novim igračima koji bi zamijenili nosioce igre iz jesenjeg dijela sezone.

- Pred nama u upravi ostaje ogroman posao, jer se nalazimo u prelaznom roku u kojem moramo donijeti ključne odluke. Ozbiljno ćemo razmotriti sve ponude koje imamo i o odlukama o odlasku uprava će se dogovoriti u saradnji sa trenerom. Interes nam je da prodajemo igrače, želimo da se to desi i zbog njih samih i zbog onih koji sutra žele doći u Krupu. Siguran sam da nećemo uraditi ništa da oslabimo klub, jer je cilj da zadržimo poziciju u gornjem dijelu tabele. Važno nam je da rasterećeno uđemo u nastavak prvenstva kako bismo nastavili sa promocijom mladih igrača, a plasman u Evropu nije primarni cilj - kazao je predsjednik kluba Draško Ilić.

Klub će zbog male minutaže napustiti ljetošnja pojačanja Enis Sadiković i Zoran Marušić. Pored igračkog kadra, pred upravom je zadatak da infrastrukturno razvijaju klub.

- Ove godine Krupa mora ući u nastavak izgradnje sjeverne tribine, razmišljamo da nabavimo veliki semafor. Ulazimo u fazu razmišljanja o izgradnji rasvjete koja bi nam omogućila u ljetnom periodu igranje utakmica u noćnom terminu. Želimo sve te ciljeve da ispunimo uz pomoć prijatelja koji se sve više javljaju, a smatram da kada nešto želite da će to sigurno doći - istakao je Ilić.

Liga za prvaka

Trener Krupe Slobodan Starčević sa ekipom će do 29. januara raditi u Banjaluci, a onda se sele u Ohrid gdje će biti dvije sedmice. Generalna proba biće sa Metalegeom pred nastavak Premijer lige (25. februar).

- Ponosan sam na rezultate iz proteklog perioda, ali to nas neće uljuljkati. Svjesni smo da je bilo manjkavosti i to ćemo pokušati ispraviti na pripremama. Prva dva meča protiv Željezničara i Zrinjskog će pokazati imamo li kvaliteta za Ligu za prvaka, a plasman tamo omogućio bi nam razvijanje mladih igrača - rekao je Starčević. (GLAS)

Tagovi: